Simona Halep catalin chirila david popovici Florin Caramavrov Sporturi

Simona, David, Cătălin, România! Florin Caramavrov scrie după săptămâna de vis a sportului românesc

Tricolorul nostru flutură mândru pe arena de natație din Roma și pe arena de tenis din Toronto. Cel mai rapid om din lume la 100 de metri liber e român! Cea mai bună jucătoare a turneului din Canada e româncă!

Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 15 August 2022, 00:13
Data actualizarii: Luni 15 August 2022, 00:13

Și n-a fost numai atât în acest weekend minunat! 8 medalii, dintre care 5 de aur, la Campionatele Europene de canotaj! Șase medalii, dintre care două de aur, la Campionatul European de gimnastică pentru junioare! O medalie de bronz la Campionatul Mondial de judo pentru juniori!

Florin Caramavrov scrie după săptămâna de vis a sportului românesc

Frecați-vă bine ochii și recitiți cele de mai sus! Da, e adevărat. Sportul românesc reînvie prin acești sportivi minunați, care trebuie recompensați cum se cuvine de statul român.

Am văzut-o în seara asta pe Simona jucând cu o ambiție nemăsurată, muncind cu ardoare pentru fiecare minge, pentru fiecare punct. Am văzut-o prăbușindu-se în setul doi, dar revenind fantastic în decisiv, chiar dacă, la un moment dat, se sprijinea în rachetă, epuizată, după „grenadele” trimise în terenul ei de puternica braziliancă. Simona și-a luat enregie din tribună, unde românii canadieni i-au strigat necontenit numele în pauzele dintre puncte și dintre ghemuri. „Si-mo-na! Si-mo-na! Si-mo-na!”

Românca asta micuță, cu un suflet atât de mare, arată lumii întregi, de mai bine de zece ani, că românii sunt tari ca piatra, că România e o țară în care se nasc în continuare mari talente, cum au fost Nadia, Ilie, Ivan.

Cei mai buni din lume!

Acum o avem pe Simona, care a dominat și va mai domina tenisul fetelor – a câștigat al 24-lea trofeu al carierei – și îl avem pe David – recordmenul nostru mondial, cel mai bun și mai rapid din lume!

Să nu-l uităm pe Cătălin (Chirilă), proaspăt campion mondial la kaiac-canoe!

Și să sperăm că Ancuța (Bodnar) și Simona (Radiș) – iată, din nou Simona! -, dar și celelalte sportive și ceilalți sportivi de la canotaj vor deveni și ele campioane și campioni mondiali cât de curând, mai ales că  fetele numite mai sus au luat aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Și mai sperăm că gimnastica românească își va reveni prin Amalia (Puflea) și Sabrina (Voinea), iar la judo vom avea din nou o campioană sau un campion ca Alina (Dumitru).

Și sunt convins că mai există tineri talentați care vor apărea la un moment dat în constelația mondială a sportului.

Până atunci, mulțumim David, mulțumim Simona, mulțumim Cătălin, mulțumim tuturor celor care ne-au făcut fericiți în aceste zile!

Modifică setările cookies