Romania ramane fara bronzul la haltere: Sincraian, suspendat provizoriu dupa ce a fost depistat dopat

Gabriel Sincraian COSR Nicu Vlad Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2016, 08:10
Data actualizarii: Joi 06 Octombrie 2016, 08:17

Gabriel Sincraian, sportiv medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio in proba de haltere, a fost suspendat provizoriu, dupa ce a fost depistat pozitiv in urma cu o luna.

Suspendarea lui Gabriel Sincraian a fost confirmata de Nicu Vlad, presedinte al Federatiei Romane de Haltere si interimar in fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Sincraian si-a inceput suspendarea cu data de 30 septembrie, dupa ce in urma cu o luna a fost depistat pozitiv la un control, dupa Jocurile Olimpice.

"In urma cu cateva zile am primit, in sfarsit, o adresa oficiala din partea forului international de haltere, in care ni se precizeaza ca Gabriel Sincraian este suspendat temporar, incepand cu data de 30 septembrie. Atat, nimic altceva.

Asteapta si ei, ca si noi, detalii si lamuriri suplimentare de la CIO. Aceasta adresa nu vine in urma interpelarii pe care noi am facut-o privind situatia lui, nu a ajuns inca adresa noastra la ei. In acest moment, atat se stie.

Era o informatie confidentiala, eram obligati sa o respectam, dar daca s-a aflat nu avem de ce sa ne ascundem. Asteptarea se prelungeste in cazul lui, dar ce mai pot adauga este ca nu se pune problema la suspendare temporara de luarea medaliei", a precizat Nicu Vlad, pentru News.ro.

Sincraian a fost premiat cu 42.000 de euro de statul roman pentru bronzul de la Rio.

Sportivul a fost depistat pozitiv cu epitestosteron.

In varsta de 27 de ani, acesta a mai fost suspendat in 2013, dupa ce a fost prins cu stanozolol.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!