Povestea formidabila a unui roman! A plecat cu CIRCUL in Brazilia, dar viata lui s-a schimbat la Rio!

Un roman stabilit la Rio asteapta cu nerabdare Campionatul Mondial de Fotbal. Acesta a ajuns in Brazilia in urma cu mai bine de un deceniu si s-a stabilit acolo, devenind antrenor de haltere.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iunie 2014, 22:28
Data actualizarii: Vineri 06 Iunie 2014, 22:35

E greu sa-i inveti fotbal pe brazilieni, pentru ca se nasc cu sportul asta in sange. Un roman are insa ce sa-i invete pe sudamericani.

Dragos Stanica a ajuns in Brazilia in urma cu mai bine de 15 ani, pe cand dadea reprezentatii de circ. Un accident i-a schimbat insa viata si l-a transformat in "inventatorul halterelor", un sport prea putin cunoscut in Tara Cafelei.

Dragos Stanica a ajuns in Brazilia cu o trupa de circ, dar s-a vazut nevoit sa-si schimbe cariera si viata dupa o accidentare grava la genunchi.

"In 1999 am avut un accident grav si am fost operat. La spital am cunoscut o doctora si am inceput sa ies cu ea, pentru ca in 2002 sa ne casatorim", povesteste el.

In Brazilia, copiii vor sa joace fotbal, nu sa ridice greutati. Fost halterofil, romanul i-a convins cu greu pe pustii din favele.

"Nu existau haltere, nu era un sportiv aici, nu era un club, nu era nimic. Acum se antreneaza din greu si viseaza la medalii", mai spune Dragos Stanica.

De cealalta parte, sotia antrenorului spune ca Romania a socat-o prima data: "E tare frig acolo si oamenii sunt putin nebuni" :)

Modifică setările cookies