Sporturi

Performanță în polo-ul românesc! Încă o calificare la Campionatul European

”Tricolorii” sub 19 ani s-au impus clar în fața Bulgariei, scor 17-3, și vor merge la turneul final din septembrie din Muntenegru.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 08:38
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 08:39

Selecţionata României şi-a asigurat prezenţa la Campionatul European de polo pe apă masculin Under-19, după ce a învins echipa Bulgariei cu scorul de 17-3 (5-1, 3-1, 4-0, 5-1), vineri, în primul său meci din Grupa A a preliminariilor, în Bazinul Steaua din Bucureşti.

Pentru echipa antrenată de George-Alexandru Deacu au înscris Andrei Ţepeluş (5 goluri), Alin Cristian Pîrîianu (4), Andrei Radu Neamţu (3), Horia Petru Nazarie (2), Tommaso Stefan Insinna, Alexandru Ioan Popovici şi Alexandru Lucas Matei.

Golurile formaţiei de la sud de Dunăre au fost reuşite de Momcil Valkov, Nikola Doncev şi Martin Doncev.

La turneul final se califică primele două din grupă

În primul meci din grupă, joi, Germania a surclasat Bulgaria cu 16-3. Ultimul meci din grupă, care va decide câştigătoare, se va juca sâmbătă, de la ora 10:00, în Bazinul Steaua, între România şi Germania.

Cum primele două clasate se califică la turneul final, România şi Germania au asigurate biletele pentru Campionatul European de la Podgorica (Muntenegru), din perioada 18-25 septembrie.

Agerpres

Modifică setările cookies