Norbert Maior, revenire spectaculoasă în Raliul Sardiniei din WRC

Norbert Maior Raliul Sardiniei WRC Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 15:02
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 15:03

Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior a terminat pe locul 5 în divizia juniorilor la etapa mondială WRC, care a avut loc în Sardinia, pe macadam, după ce initial pierduse aproape 5 minute chiar pe prima probă special a etapei din insula Italiei.

După ce au încheiat pe locul 3 în Croația, cei doi au avut o evoluție bună și în antrenamentele din Sardinia, însă au fost aproape de un abandon chiar în primii kilometri ai raliului. 

„Pentru noi e o victorie că am reușit să terminăm atunci cu bine, chiar dacă acea primă probă ne-a dus pe ultimul loc în clasament”, a spus Maior.

Imediat după problema tehnică, Maior a început asaltul pentru a recupera locurile în clasament, iar de pe locul 16, a ajuns până pe locul 5 în clasamentul mondial al juniorilor, piloți cu vârsta până în 28 de ani. 

„A fost o întreagă aventură, fiecare kilometru a fost ca o luptă, am mai făcut două pene pe parcurs, dar nu ne-am dat bătuți și locul 5 chiar e enorm pentru noi având în vedere condițiile date”, a adăugat pilotul de la Napoca Rally Academy.

După Sardinia, a treia etapă a sezonului WRC Junior, Norbert Maior ocupă locul 5 în clasamentul mondial, cu un total de 29 de puncta, la numai 6 puncte de ocupantul locului 2, Diego Dominguez. Lider rămâne estonianul Romet Jurgenson, cu un total de 60 de puncte.

Echipajul românesc concurează în WRC datorită unei burse primite din partea promotorului ca urmare a titlului european de juniori cucerit în 2023.

Ultimele două etape ale sezonului de WRC Junior vor avea loc în Finlanda (1-4 august) și Grecia (5-8 septembrie). Până atunci, frații Maior vor concura la Raliul Clujului în perioada 22-24 iunie, a patra etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!