Mircea Geoană promite să schimbe fața sportului românesc dacă ajunge președinte. Planul pus la cale

Mircea Geoana Sporturi Mircea Geoană și Călin Popescu Tăriceanu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 10:02
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 10:09

După ce Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat că va suplimenta fondurile pentru finanțarea fotbalului juvenil din România, Mircea Geoană promite și el reforme în sport.

Secretarul General Adjunct al NATO a dezvăluit că are în gând un plan național prin care copiii să fie atrași către sport.

"Vorbeam și cu el (Dan Șucu, n.r.), vorbeam și cu domnul Hagi când am fost la Constanța. Noi gândim sportul din perspectiva celui de performanță. Din punctul meu de vedere, sportul este o parte a educației. Chiar am făcut cu COSR-ul un program care se numește: 'Joacă pentru Viață'. Trebuie să atragi copiii între 6 și 12 ani prin joacă către sport.

Există în continuare o foarte mare dificultate de a pune să lucreze banul public cu banul privat. Există o regulă care încă nu e suficient de clară. Vedem la Hagi. Gică și-a sacrificat brandul Viitorul dându-i-l echipei care l-a format. El a zis: Farul m-a făcut fotbalist, îi dau ceva înapoi. Astăzi, el are o echipă cu grupe de copii care se duc spre fotbalul profesionist și are o parte de social în care fac fotbal și școală, dar nu neapărat ca să ajungă profesioniști.

În continuare există o dificultate de a pune împreună resurse din zona publică și partea privată. Legea noastră este în continuare foarte timidă. Eu mă gândesc foarte serios. Am vorbit cu domnul Hagi, cu domnul Lupescu și Lucescu, cu Carmen Tocală. Mă gândesc să reluăm pe o bază contemporană, actuală, o Daciadă modernă. Să ne ducem la bază și să încurajăm sportul la firul ierbii cu banii publici. Pe mine mă interesează ca la țară, în orașele mai mici, să putem face ceva.

Mă mai văd cu el (Copos, n.r.). Construiește. El e constructorul șef. E cu mistria mereu. Nu îmi dau seama dacă mai are nostalgia Rapidului. S-au purtat urât cu el atunci suporterii. Totuși, a scos clubul din situația aia, l-a dus unde l-a dus și să îi facă chiar așa mi se pare că o parte din galerie a greșit. Asta nu înseamnă că nu e interesat. Când ai un moment greu, măcar să nu îți bage cuțitul în spate", a spus Mircea Geoană, potrivit Fanatik.

Când vor avea loc alegerile prezidențiale

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi (04.07.2024), în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Astfel, alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!