Medaliata olimpica de la Rio si una dintre cele mai bune tinere cicliste din lume s-a sinucis in acest weekend

Ciclista a fost gasita decedata in camera de camin a universitatii americane unde studia.

Ciclista americana Kelly Catlin (23 ani) a fost gasita fara suflare de colega sa de camera in campusul Universitatii Stanford (California, SUA), unde studia pentru a obtine o diploma in Ingineria Computationala si Matematica. Tanara, care era originara din Saint Paul, obtinuse licenta anul trecut in Matematica si Limba Chineza la University of Minnesota si era considerata o studenta exceptionala, in ciuda solicitantei cariere sportive.

Catlin castigase de trei ori titlul mondial (2016, 2017, 2018) si o data medalia de argint in proba de runner-up in team pursuit la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016). O experta a ciclismului pe velodrom, sportiva concura si pe sosea pentru echipa americana Rally UHC Cycling. Ea s-a retras din lotul national feminin american dupa ce nu a reusit sa-si apere titlul la Campionatele Mondiale desfasurate, in perioada 27-28 februarie, in Polonia. Din primele informatii furnizate de autoritati, ciclista s-ar fi sinucis pe fondul unei depresii puternice, care a pus stapanire pe ea dupa terminarea aceastei competitii, dar si din cauza suprasolicitarii cauzate de programul prea incarcat de studii si de antrenament. Cauza mortii a fost confirmata si de tatal sportivei, Mark Catlin precizand intr-o scrisoare adresata VeloNews ca fiica sa s-a sinucis.

"Comunitatea americana de ciclism a suferit o pierdere devastatoare odata cu decesul lui Kelly Catlin. Ea a fost mai mult decat un atlet pentru noi si va fi intotdeauna parte a familiei americane de ciclism. Intreaga noastra comunitate deplange aceasta imensa pierdere. Suntem profund intristati de moartea lui Kelly si toti ii vom duce dorul", a spus Rob DeMartini, presedintele USA Cycling.

Desi sportul de masa este considerat un factor major de preventie impotriva depresiei si anxietatii, in ultimii ani, tot mai multi medici au atras atentia ca sportul profesionist a devenit o sursa puternica de stres, pe fondul presiunii tot mai mari puse pentru imbunatirea rezultatelor si din cauza competitivatii excesive rezultate din cresterea premiilor si a salariilor. Psihologii spun ca un numar tot mai mare de sportivi profesionisti incep sa consume alcoool, droguri, sunt diagnosticiati cu afectiuni psihice, care se agraveaza pentru ca nu sunt depistate si tratate la timp, clacheaza mental si abandoneaza sportul de performanta sau, in cazuri extreme, se mutileaza sau incearca sa se sinucida.

Citeste si:Kelly Catlin
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

OLAF: „Presupuși intermediari” au oferit statelor UE 900 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19
BRAT

Modifică setările cookies