Campionatul Mondial de natatie Anita Alvarez inot artistic Sporturi

FOTO Imagini șocante de la Campionatul Mondial! O înotătoare din SUA, aproape de tragedie, după ce a leșinat în timpul probei! Antrenoarea a sărit să o salveze 

În această perioadă se desfășoară Campionatul Mondial de Natație la Budapesta, acolo unde David Popovici a câștigat medalii de aur la probele 100 și 200 m liber. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 10:22
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 10:27

O înotătoare americană a fost aproape de tragedie la Campionatul Mondial de la Budapesta, după ce i s-a făcut rău în timpul probei. Anita Alvarez (25 ani), înotătoare din Statele Unite ale Americii, participantă la probele de înot artistic, a trecut prin clipe de coșmar. 

O înotătoare din SUA, aproape de tragedie, după ce a leșinat în timpul probei! A ajuns la fundul bazinului 

Tânăra se afla în timpul probei la individual, când și-a pierdut cunoștința și a leșinat, scufundându-se. Anita a ajuns la fundul bazinului, însă a avut noroc cu puterea de reacție a antrenoarei sale, Andrea Fuentes (39 ani), care a sărit în apă și a salvat-o. 

După incident, Andrea Fuentes a oferit detalii despre momentul care se putea transforma într-o tragedie, acuzând salvamarii că nu intenționau să sară să îi ajute eleva. 

„A fost o sperietură îngrozitoare. A trebuit să sar pentru că salvamarii nu făceau asta. M-am speriat pentru că nu respira, însă acum este bine. A avut apă în plămâni, însă imediat ce a început să respire totul a fost ok. 

S-a simțit ca o întreagă oră. Am spus că ceva nu e bine, am țipat la salvamari să intre în apă, însă nu m-au auzit sau nu au înțeles ce le spuneam. Nu respira...am intrat cât de repede am putut, ca și cum aș fi fost într-o finală olimpică”, a declarat Fuentes conform Firstpost

Echipa de înot a SUA a emis un comunicat în care a anunțat că Alvarez este stabilă. Antrenoarea, Fuentes, medaliată olimpică de patru ori, a dezvăluit că înotătoarea a leșinat din cauza efortului depus în timpul exercițiului. 

Anita Alvarez a mai leșinat o dată, anul trecut, în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice. Fuentes a mai dezvăluit că în funcție de indicațiile medicilor, Alvarez plănuiește să se odihnească joi, iar vineri să participe la proba pe echipă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!