Campionatul Mondial de natatie Anita Alvarez inot artistic Sporturi

FOTO Imagini șocante de la Campionatul Mondial! O înotătoare din SUA, aproape de tragedie, după ce a leșinat în timpul probei! Antrenoarea a sărit să o salveze 

În această perioadă se desfășoară Campionatul Mondial de Natație la Budapesta, acolo unde David Popovici a câștigat medalii de aur la probele 100 și 200 m liber. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 10:22
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 10:27

O înotătoare americană a fost aproape de tragedie la Campionatul Mondial de la Budapesta, după ce i s-a făcut rău în timpul probei. Anita Alvarez (25 ani), înotătoare din Statele Unite ale Americii, participantă la probele de înot artistic, a trecut prin clipe de coșmar. 

O înotătoare din SUA, aproape de tragedie, după ce a leșinat în timpul probei! A ajuns la fundul bazinului 

Tânăra se afla în timpul probei la individual, când și-a pierdut cunoștința și a leșinat, scufundându-se. Anita a ajuns la fundul bazinului, însă a avut noroc cu puterea de reacție a antrenoarei sale, Andrea Fuentes (39 ani), care a sărit în apă și a salvat-o. 

După incident, Andrea Fuentes a oferit detalii despre momentul care se putea transforma într-o tragedie, acuzând salvamarii că nu intenționau să sară să îi ajute eleva. 

„A fost o sperietură îngrozitoare. A trebuit să sar pentru că salvamarii nu făceau asta. M-am speriat pentru că nu respira, însă acum este bine. A avut apă în plămâni, însă imediat ce a început să respire totul a fost ok. 

S-a simțit ca o întreagă oră. Am spus că ceva nu e bine, am țipat la salvamari să intre în apă, însă nu m-au auzit sau nu au înțeles ce le spuneam. Nu respira...am intrat cât de repede am putut, ca și cum aș fi fost într-o finală olimpică”, a declarat Fuentes conform Firstpost

Echipa de înot a SUA a emis un comunicat în care a anunțat că Alvarez este stabilă. Antrenoarea, Fuentes, medaliată olimpică de patru ori, a dezvăluit că înotătoarea a leșinat din cauza efortului depus în timpul exercițiului. 

Anita Alvarez a mai leșinat o dată, anul trecut, în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice. Fuentes a mai dezvăluit că în funcție de indicațiile medicilor, Alvarez plănuiește să se odihnească joi, iar vineri să participe la proba pe echipă.

Modifică setările cookies