Incepe al 10-lea sezon din Sport Arena Streetball! Momentele de AUR din 2013: "Bucurestiul este un Mecca al baschetului 3×3"

Autor: Sport.ro
Marti 14 Ianuarie 2014, 13:35

	Incepe al 10-lea sezon din Sport Arena Streetball! Momentele de AUR din 2013: "Bucurestiul este un Mecca al baschetului 3×3"

►ZI CU Mutu, miercuri 18:00, prezentare Zicu la Petrolul, in direct la Sport.ro!

Am intrat deja in anul care marcheaza cel de-al 10-lea sezon din istoria Sport Arena Streetball si cu toate ca mai sunt cateva luni pana la debutul oficial al competitiei, ne pregatim sa va oferim o noua vara de neuitat.

In cele noua sezoane care au trecut, baschetul 3x3 din Romania a ajuns in atentia intregii lumi cu sprijinul vostru, al celor care ati crezut in noi si in proiectele noastre.

Finalul anului trecut ne-a adus inca o confirmare ca suntem pe drumul cel bun, prezenta noastra intr-un material despre baschetul 3x3 publicat in editia on-line a prestigioasei reviste americane Sports Illustrated.

Sport Arena este singurul organizator de competitii de baschet 3x3 din lume care este mentionat in articol. “Bucurestiul este un inedit Mecca al baschetului 3×3, un loc unde streetball-ul are parte de mai multa popularitate decat baschetul traditional 5×5. Tabloul de la Sport Arena Streetball aduce la un loc o mare varietate de jucatori, de la veterani la adolescente”, au scris cei de la Sports Illustrated.

Aceasta noua recunoastere internationala vine dupa un sezon 2013 cu adevarat spectaculos, marcat de doua evenimente de nivel mondial, 3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball si Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, organizate in centrul Bucurestiului, alaturi de traditionalul nostru campionat Sport Arena Streetball care este gazduit de Universitatea Politehnica Bucuresti.

Piata Constitutiei a gazduit in luna iunie cel mai important eveniment al baschetului 3x3 din acest an in intreaga lume, etapa din 3x3 EuroTour, un turneu care a adunat la Bucuresti intreaga conducere a Federatiei Internationale de Baschet, reprezentanti ai forului similar european (FIBA Europe), alaturi de Walter Sieber, reprezentant al Comitetului International Olimpic, venit sa monitorizeze aceasta disciplina in vederea introducerii ei in programul olimpic.

Turneul din fata Palatului Parlamentului a adunat, in cele trei zile, peste 10.000 de spectatori, care au urmarit un numar-record de 311 echipe, respectiv peste 1.200 de jucatori.

Legende ale sportului romanesc, precum Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipa, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Nicu Vlad, Stefan Birtalan, Laura Badea, Andreea Raducanu, Octavian Bellu, Violeta Beclea, Ana Maria Branza, Mihai Covaliu, Miodrag Belodedic, Bogdan Stelea, Daniel Prodan, comentatorul Cristian Topescu, alaturi de soprana Felicia Filip si de baschetbalistii Virgil Stanescu si Virgil Carutasu ne-au sustinut in campania noastra “Din strada, la Jocurile Olimpice”, fie prin prezenta lor la eveniment, fie prin interventiile lor in mass-media.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
România, pe locul 2 în Europa la procentul de persoane vaccinate cu două doze
BRAT

Modifică setările cookies