Zi fantastica pentru romani la Baku: Ana-Maria Branza a adus primul AUR la Jocurile Europene, Dolniceanu a luat argint la spada
Live Blog

Jocurile Europene de la Baku

Zi fantastica pentru romani la Baku: Ana-Maria Branza a adus primul AUR la Jocurile Europene, Dolniceanu a luat argint la spada

Autor: Sport.ro
Marti 23 Iunie 2015, 18:17

Afla AICI, in LIVE BLOG, tot ce se intampla la Jocurile Europene de la Baku! Vezi ce fac reprezentantii Romaniei

18:38 23 Jun
Ana-Maria Branza aduce primul aur la Baku

Ana-Maria Branza a castigat primul aur pentru Romania la Jocurile Europene de la Baku! Sportiva a invins-o pe rusoaica Zvereva in finala probei de spada (DETALII AICI)

Dolniceanu a luat si el argintul, Simona Gherman bronzul

Lotul de spada al Romaniei a fost in mare forma. Pe langa Ana-Maria Branza, Simona Gherman si Tibi Dolniceanu au avut si ei o zi fantastica. Dolniceanu a cucerit argintul european, dupa ce a fost invins in finala de un ucrainean. Simona Gherman va ridica bronzul (DETALII AICI)

18:12 22 Jun
Bronz pentru Hondiu la sambo!

Sportiva romana Daniela Hondiu a cucerit medalia de bronz, luni, in limitele categoriei 60 kg, la sambo, in cadrul Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan), dupa ce a invins-o in meciul decisiv pe Yaiza Jimenez Lopez (Spania).
 
Sambo e cel mai dur sport practicat in Romania, sportul preferat al lui Putin, inspirat din exercitiile armatei ruse! 

Hondiu (25 ani), legitimata la CS Farul Constanta, a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la Bucuresti si aurul la Mondialele de la Tokyo.

La Baku, Hondiu a trecut in sferturi de Kahal Shafrir (Israel), a fost invinsa in semifinale de Kalina Stefanova (Bulgaria), dar a castigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.

Click aici pentru a citi mai multe despre Daniela Hondiu!

Alti doi sportivi romani au ratat sansa de a cuceri o medalie de bronz la sambo, Codrina Ionescu (cat. 52 kg) si Orlando Gruia (cat. 57 kg), dar, tot luni, vor mai lupta pentru treapta a treia a podiumului Valentin Damian (cat. 74 kg) si Radu Malcic (cat. +100 kg).

Bilantul delegatiei Romaniei a ajuns la sase medalii, trei de argint si trei de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la barna si una de bronz la paralele, Roxana Borha si Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu - 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusa de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocser si Lucian Savulescu, pentru ca Daniela Hondiu sa ia bronzul la sambo (cat. 60 kg).

Sursa: Agerpres 

14:49 21 Jun
Nechita, locul 16 in cursa de fond

Ciclistul Andrei Nechita (27 ani) s-a clasat pe locul 16 in cursa masculina de fond din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, desfasurata pe un circuit urban, fiind inregistrat pe distanta de 215,8 km cu timpul de 5h28min.26sec. 

Medalia de aur a revenit spaniolului Luis Leon Sanchez, care a trecut primul linia de sosire, in 5h.27min.25sec. Rutierul iberic i-a devansat la sprint pe ucraineanul Andrei Grivko si pe cehul Petr Vakoc, medaliati cu argint, respectiv bronz, ambii fiind inregistrati in acelasi timp cu invingatorul. 

Romania a avut patru reprezentanti la startul acestei curse, insa doar Andrei Nechita si Eduard Grosu au reusit sa treaca linia de sosire, ultimul clasandu-se pe locul 56, in 5h42min.25sec, in timp ce Daniel Crista si Lars Pria au abandonat. 

10:24 21 Jun
Argint la gimnastica aerobica

Romania a cucerit medalia de argint in proba de grup, duminica, in concursul de gimnastica aerobica din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, dupa ce a fost devansata de Ungaria in clasamentul final. 

Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocser si Lucian Savulescu, care in calificari ocupasera primul loc, au primit in finala 21,094 puncte, terminand la 20 de sutimi in urma Ungariei, 21,144 puncte, in timp ce medaliile de bronz au revenit Spaniei, 20,933 puncte. 

Bilantul delegatiei Romaniei a ajuns la cinci medalii, trei de argint si doua de bronz.

10:23 21 Jun
3 medalii cucerite sambata

Romania a cucerit ieri trei medalii la Jocurile Europene, toate la gimnastica! Andreea Iridon a obtinut bronzul la paralele si argintul la barna, in timp ce Marius Berbecar a cucerit si el o medalie de bronz tot in cadrul concursului de gimnastica artistica, la paralele.

Andreea Iridon a cucerit argintul dupa ce a intrecut-o pe elvetianca Giulia Steingruber, castigatoarea medaliei de bronz, cu 13.700 pct. Andreea a obtinut un puncta de 14.000 pct, cu doar 0.200 mai mic decat Lieke Wevers (Olanda).

De cealalta parte, Marius Berbecar a obtinut locul 3 la paralele, fiind devansat cu numai o zecime de Oleg Stepko (Azerbaidjan) si David Beliavski (Rusia).

Pana in prezent, Romania a cucerit 4 medalii, dintre care doua argint si doua de bronz. Pe langa Andreea Iridon si Marius Berbecat, echipajul feminin de kaiac 2, compus din Roxana Borha si Elena Meroniac, a cucerit argintul la 500 metri.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Condițiile în care restaurantele ar putea să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de COVID
BRAT
Modifică setările cookies