Doi fosti stelisti trimite Romania luna aceasta la Campionatul European al minoritatilor!

Din 10 iunie, Toata Romania vede Romania - UEFA Euro 2016 e la ProTV! Programul complet al transmisiunilor AICI

Comunitatea aromanilor din Romania si-a facut echipa de Euro. Campionatul european al minoritatilor se desfasoara in acest an in Tirolul de Sud (Italia), in perioada 18-26 iunie, iar din Romania merg doua echipe - nationala aromanilor si cea a maghiarilor din Transilvania.

Europeada, campionatul european al minoritatilor, este la a treia editie, dupa cele din 2008 si 2012, si va strange la start acelasi numar de echipe ca la UEFA Euro 2016 - 24.

In Europa sunt recunoscute peste 400 de minoritati, iar 100 dintre ele sunt reunite in FUEN (Federal Union of European Nationalities), organizatie care a fost infiintata imediat dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial si sub egida careia are loc, incepand cu 2008, un turneu european de fotbal. 

Primele doua editii au fost castigate de reprezentativa Tirolului de Sud (vorbitori de limba germana din nordul Italiei).

Nationala Aromanilor din Romania face parte din grupa D, alaturi de Occitani (locuitori din sudul Frantei, care vorbesc limba occitana), Minoritatea Slovacilor din Ungaria si Minoritatea Danezilor din Germania.

Din lotul aromanilor fac parte fostii stelisti Stelian Carabas si Adrian Pitu, iar pe banca sunt antrenorii Constantin Gache (Farul) si Stere Mihai (FC Brasov).


Programul meciurilor si grupele AICI.

Citeste si:Europeada 2016
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies