VIDEO David Popovici face legea la Campionatul Național: încă o medalie de aur, la 200m liber: "Probabil bat și recordul curând"

David Popovici (18 ani), sportivul legitimat la CS Dinamo, a cucerit o nouă medalie la Campionatul Național de înot în bazin scurt, competiție care se desfășoară la Otopeni.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 19:33
Data actualizarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 19:33

Popovici a triumfat fără emoții la proba de 200 m liber, unde a obținut timpul de 1:43.06. El a fost urmat de Mihai Gergely (CSM Cluj Napoca, 1:46.58) și Vlad Ștefan Mihalache (ACS Qua Sport Citius București, 1:49.98), potrivit news.ro

David Popovici, aur la 200 de metri liber: "E recordul meu, probabil o să-l bat curând"

De această dată, David Popovici nu a putut să bată recordul național la 200 de metri liberi în bazin scurt, care a fost stabilit chiar de el, în urmă cu un an, la Campionatele Europene de la Kazan (1:42.12).

Joi, David Popovici s-a impus și în finala probei de 100 m liber, cu timpul 46.62, record naţional.

După cursă, Popovici a explicat că nu este obișnuit cu bazinul scurt și așteaptă să revină la cel lung, acolo unde a avut rezultate fantastice.

"Sunt mulțumit. Singurul obiectiv era să iasă curat, să fie o cursă calculată și bine structurată. Urmează să vorbesc cu antrenorul, dar s-a simțit bine, s-a simțit de parcă mă pregătesc din ce în ce mai mult pentru Mondialele de luna următoare.

E propriul meu record de anul trecut, făcut la Kazan. Probabil că o să-l bat curând. Nu e neapărat ceva ce mi-am setat, dar dacă o să se întâmple, o să accept bucuros, ca de obicei.

Cum e să-mi bat propriile recorduri? Plăcut. Știu că ăsta e unul dintre singurele obiective din înot: să mă autodepășesc.

Mâine am doar 100 de metri mixt, cu 25 de metri pentru fiecare procedeu. Poimâine am 100 de metri fluture și 400 de metri liber.

Încă nu sunt obișnuit cu formatul ăsta de 25 de metri, dar am început să mă obișnuiesc cu el, voi continua și la Mondialele de luna următoare. Aștept cu interes sezonul de bazin lung, bazin olimpic, unde mă princep mai bine, unde am timp și suficienți metri încât să prind viteza mea", a spus David Popovici, după cursă.

Modifică setările cookies