Edi Iordănescu, înfuriat după ce România a încasat gol în amicalul cu FC Voluntari 2: "Starea lui s-a schimbat"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 08:20
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 08:22
Naționala României a început de câteva zile pregătirile la Mogoșoaia pentru EURO 2024, iar tricolorii au jucat un prim meci amical.

Chiar dacă încă nu are tot lotul la dispoziție, Edi Iordănescu a decis, joi, să organizeze un joc-școală la Mogoșoaia între naționala României și echipa secundă a celor de la FC Voluntari. Partida s-a disput cu porțile închise, iar tricolorii au câștigat cu 7-1, spune consilierul FRF, Andrei Vochin.

România a încasat gol în amicalul cu FC Voluntari 2

Golul încasat de apărarea improvizată a României l-a deranjat pe Edi Iordănescu, susține Vochin, care spune că selecționerul nu acceptă momente de relaxare nici la antrenamente sau în astfel de partide amicale.

  • FC Voluntari 2, pregătită de Dinu Todoran, a retrogradat în liga a patra la finalul acestui sezon

"Edi a ținut să le dea un joc amical pentru că deja se strâng foarte multe zile de când jucătorii n-au mai participat la un joc. A ținut să facă un joc amical cu echipa secundă a celor de la Voluntari. A fost un meci în care a încercat să le dea ritm, a urmărit și anumite aspecte tactice. 

Rezultatul contează mai puțin, am marcat de șapte ori. Ghinionul băieților a fost că pe la ultima fază am încasat un gol și atunci starea selecționerului s-a schimbat un pic. Edi a speculat momentul, știe să folosească în favoarea lui foarte multe dintre momentele astea care par neînsemnate. Lui Edi nu-i plac momentele de relaxare nici la încălzire, nici la vreo treabă serioasă. Vrea să creeze un fel de reflex ca aceste momente să nu apară, dar sunt și chestiuni obiective.

Efectivul deocamdată a fost redus. Cred că a jucat Rus fundaș dreapta, Nedelcearu și Marius Marin fundași centrali, în zona din stânga a jucat Mogoș. Burcă încă face separat, e într-un proces de recuperare, nu cred că va juca cu Bulgaria marți, dar e posibil să joace cu Liechtenstein vinerea viitoare.

Șut, Olaru și Stanciu au jucat la mijlocul terenului. Man, în dreapta, Bîrligea în stânga, iar în atac mi se pare că Alibec", a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

Pentru naționala României urmează amicale cu Bulgaria și Liechtenstein, pe 4, respectiv 7 iunie, ambele pe Stadionul Steaua.

Pe 7 iunie, Edi Iordănescu va anunța lotul final al României pentru EURO 2024.

Programul României la EURO 2024

  • Luni, 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!