COSR Ivan Patzaichin Sporturi

COSR, reacție după decesul lui Ivan Patzaichin: ”Drum lin, Ivan!”

România a fost zguduită puternic de vestea dispariției lui Ivan Patzaichin.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 12:56
Data actualizarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 12:57

România a pierdut unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sa. Ivan Patzaichin a pierdut, după trei luni petrecute în spitalul ”Elias” din capitală, lupta cu o boală incurabilă. S-a stins noaptea treacută.

Suferea de cancer la stomac, iar lupta cu boala a fost cea mai dificila cursa din viața lui Patzaichin. A pierdut această cursă, însă va rămâne mereu în inimile iubitorilor sportului românesc. Canoistul era unul dintre cei mai premiați sportivi din lume.

  • COSR, reacție după decesul lui Ivan Patzaichin: ”Drum lin, Ivan!”

Patrazichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, prima fiind în 1968, și a reprezentat de fiecare dată cu cinste România. Are șapte medalii în total, patru de aur și trei de argint, fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a reacționat pe Facebook, după ce vestea morții lui Patzaichin, arătând regretul și suferința sportului românesc.

”E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. 

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un om dăruit și generos. 

Ivan va rămâne  pentru noi un campion între oameni și un om între campioni! 

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, se citește în postarea celor de la COSR.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!