Contracte din alta lume! Un jucator a semnat o intelegere de 215 de milioane, un altul va primi 155 de milioane! Afacerile la care Messi si Ronaldo se uita cu invidie:

Autor: Sport.ro
Joi 23 Ianuarie 2014, 14:40

	Contracte din alta lume! Un jucator a semnat o intelegere de 215 de milioane, un altul va primi 155 de milioane! Afacerile la care Messi si Ronaldo se uita cu invidie:

Un jucator a fost cumparat in aceasta saptamana cu 20 de milioane de dolari si va primi un salariu de 155 de milioane de dolari in cei 7 ani de contract!

Gigantii din Major League Baseball, New York Yankees, tocmai a facut un transfer urias - japonezul Masahiro Tanaka si-a dat acordul sa vina pentru un contract pe 7 ani in valoare totala de 155 de milioane de dolari! Ei le vor plati 20 de milioane de dolari celor de la Rakuten Golden Eagles, clauza cu care isi incheie contractul cu echipa japoneza.

Cei de la Yankees a ratat playoff-ul pentru doar a 2-a oara in 19 ani. Pentru ca acest lucru sa nu se mai intample, ei au adus 3 jucatori liberi, Brian McCann, Jacoby Ellsbury si Carlos Beltran. Daca luam in calcul si transferul lui Tanaka, totalul celor 4 afaceri atinge suma uluitoare de 438 de milioane de dolari! Yankees este prima echipa din sporturile americane care depaseste plafonul de 189 de milioane salarii - ceea ce inseamna ca va plati taxe de 50%. Daca nu depaseau, ramaneau cu taxe de 12,5%!

Tanaka va castiga 22 de milioane de dolari in fiecare din primele 6 sezoane si 23 de milioane de dolari in 2020. Exista si o clauza care ii permite sa incheie contractul dupa sezonul 2016/2017.

Tanaka a primit cel mai mare contract pentru un free agent international si a 5-a cea mai mare intelegere pentru un pitcher - el este depasit doar de Clayton Kershaw, cel care si-a prelungit recent contractul cu LA Dodgers si va incasa 215 milioane de dolari, Justin Verlander de la Detroit Tigers (180milioane), Felix Hernandez de la Seattle Mariners (175milioane) si CC Sabathia, cel care a castigat 161 de milioane de dolari in fosta intelegere cu cei de la Giants.

Totusi, faptul ca patronul celor de la Yankees a decis cu achizitionarea lui Tanaka sa depaseasca plafonul salarial de 189 de milioane de dolari, ceea ce inseamna cresterea taxelor, il face pe japonezul de 25 de ani sa fie mai costisitor pentru echipa sa decat cei 4 care il depasesc in topul de mai sus.

Mashahiro Tanaka ii ia locul lui Andy Pettitte, cel care s-a retras.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
România, pe locul 2 în Europa la procentul de persoane vaccinate cu două doze
BRAT

Modifică setările cookies