VIDEO EXCLUSIV Chef Florin Dumitrescu le-a făcut o surpriză băieților din naționala de polo, calificată la JO 2024. Reportaj la Izvorani 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 09:08
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 10:17

Reportaj la Izvorani, la antrenamentul naționalei de polo. Selecționata antrenată de Bogdan Rath e calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.  

  • Chef Florin Dumitrescu, inițiativă de suflet pentru reprezentativa României de polo, intrată în linie dreaptă pentru JO de la Paris (26 iulie - 12 august). 
  • Pro TV și Sport.ro au fost alături de băieții din naționala de polo și de Chef Florin Dumitrescu la ședința de pregătire și meciul amical de la Complexul din Izvorani.
  • Președintele FRP, Alex Matei, a jucat în echipa lui Florin Dumitrescu. Și Bogdan Stelea, fostul mare portar al naționalei de fotbal, a fost prezent la acțiune. 
  • Reportaj de Iulian Nedelcu și Vali Andronescu (Pro TV și Sport.ro)

La nouă ani și-a luat șorțul și a intrat în apă. A practicat polo de performanță timp de șase ani. Apăra poarta Stelei și nu i-au lipsit trofeele din CV. Acum însă e unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România și e jurat Masterchef. VEDEȚI MAI SUS în clipul video un reportaj de excepție de la Izvorani, iar în GALERIA FOTO imagini de la acțiunea din week-end. 

Florin Dumitrescu a fost campion național și municipal la polo, dar a renunțat la sportul pe apă după ce și-a găsit o pasiune mai mare: bucătaria.

La începutul weekend-ului, juratul Masterchef le-a făcut însă pe ambele. În prima parte a zilei a înotat la Izvorani alături de naționala României de polo, ca la prânz să-i răsplătească pe tricolori cu un grătar pe cinste după ce au obținut accederea la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Am făcut polo toată copilăria mea, când s-a întâmplat minunea cu calificarea la JO, băieții m-au chemat să facem o acțiune împreună. N-am venit cu mâna goală. Am venit și cu grătarul, și cu carnea, și cu echipa mea de polo.

Eram disciplinat și muncitor ca poloist, am fost portar. Din păcate, ca toți ceilalți, mi-am dat seama că sportul trebuie susținut până la o anumită perioadă.

Sportul românesc nu e susținut așa cum ar trebui. Performanța se face foarte greu și aveam nevoie de un job că să mă poată duce până la finalul vieții.

În mod sigur dacă mă țineam de polo ajungeam și la JO 2012, și la JO 2024. Anvergura la brațe o am la 1,90 m, mă ajută și în bucătărie pentru că pot să ajung departe la lucruri care sunt pe masă sau pe aragaz", a declarat Florin Dumitrescu, pentru Pro TV și Sport.ro.

De la eveniment nu a lipsit Alex Matei, președintele Federației Române de polo, care în 2012 participa la Jocurile Olimpice de la Londra. Chef Dumitrescu a făcut echipă cu Alex Matei, dar și cu surpriza zilei: Bogdan Stelea.

Fostul mare internațional român a apărat exemplar într-un meci demonstrativ împotriva naționalei de polo. Cu un trup de invidiat la 56 de ani, a parat aruncări de la Marius Țic sau Andrei Prioteasa.

”Îmi place polo. De jucat nu prea am jucat. Am mai avut tentative ca puști. Dar nu aveam timp! Trebuia să fac altceva. E un sport frumos, greu și îți trebuie multă pregătire fizică. Trebuie să știi să înoți într-un anume fel. Tehnică multă. E un sport complex”, a spus Bogdan Stelea.

Pentru naționala de polo urmează un stagiu de pregătire înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde Florin Dumitrescu a susținut că tricolorii vor încheia pe șase! ”Să dea Dumnezeu”, a replicat antrenorul Bogdan Rath.

”Nu mergem acolo să facem figurație. Nu va fi ușor. Adversarii sunt toți de mare tradiție, au mare prestigiu. Orice s-ar întâmpla, bine că am ajuns acolo și că avem ocazia să ne batem de la egal la egal cu toată lumea”, a mai spus Bogdan Rath.

România a fost repartizată în Grupa A a JO de la Paris. Marius Țic și colegii lui vor întâlni Croația, campioana mondială en-titre, Grecia, vicecampioana olimpică de la Tokyo, SUA, Muntenegru și Italia, vicecampioana mondială de la Doha.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!