catalin chirila kaiac-canoe Sporturi

Cătălin Chirilă i-a dedicat titlurile cucerite în această vară lui Ivan Patzaichin, la un an de la moartea fostului mare canoist

A trecut un an de la moartea lui Ivan Patzaichin. Urmașul său, Cătălin Chirilă, i-a dedicat titlurile cucerite în această vară.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2022, 14:58
Data actualizarii: Marti 06 Septembrie 2022, 15:22

Născut în Deltă, ca și Patzaichin, campionul mondial și european la caiac-canoe, Chirilă, vrea să ia și aurul olimpic. El s-a uitat pe Youtube la cursele legendare ale lui Patzaichin. Chirilă e la doar două secunde de recordul mondial.

Părinții n-au vrut să-l lase să plece de acasă și să facă sport.

„A fost destul de greu să-i conving să mă lase undeva la 29 de kilometri de satul meu.

Îmi aduc aminte vorbele spuse de părintele din sat care mi-a zis mereu să merg la cursă, să mă închin înaintea cursei și să ajung pe primele trei locuri, că ăsta reprezintă vârful”, a dezvăluit Cătălin Chirilă pentru PRO TV.

Cătălin Chirilă țintește aurul olimpic

„Acum singura medalie care îmi lipseşte este aurul olimpic. Voi lupta să îmi apăr titlurile cucerite, cel de campion mondial şi cel de campion european. Îmi doresc să fac această triplă frumoasă, să rămână în istorie. Am avut o discuţie cu domnul ministru despre micile probleme pe care le-am mai avut noi şi sper ca până la Jocurile Olimpice să se rezolve şi să mergem pe acest drum frumos cu cât mai puţine probleme”, a afirmat Chirilă.

Cătălin Chirilă este dublu medaliat la Campionatele Mondiale de la Halifax, aur în proba de canoe simplu 1.000 m şi argint în proba de canoe simplu 500 m. La Campionatele Europene de la Munchen el a obţinut medalie de aur în proba de canoe simplu 1.000 m şi medalie de bronz în proba de canoe simplu 500 m, iar la Supercupa Mondială la canoe sprint de la Oklahoma a câştigat bronzul la canoe simplu 350 m.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!