La 13 ani l-a UMILIT pe marele maestru Kasparov! Are o minte geniala iar ce face acum ai fi crezut ca e imposibil! VIDEO

Un pusti genial a intrat in istorie la doar 13 ani. Marii maestri ai sahului au transpirat la masa cand au vazut ca nu au cum sa il invinga.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 August 2012, 10:48
Data actualizarii: Miercuri 29 August 2012, 12:00

Magnus Carlsen este un pusti de numai 21 de ani din Norvegia care a reusit sa impresioneze o lume intreaga. Este al treilea din cei mai tineri mari maestri ai sahului, titlu pe care l-a primit cand avea numai 13 ani si 148 de zile. In 2010, cand avea 19 ani, a devenit cel mai tanar jucator care a reusit sa urce pe locul 1 in topul mondial FIDE.

In fiecare an este plecat peste 200 de zile si calatoreste prin toata lumea pentru a juca sah. Ca sa faca fata duelurilor extrem de solicitante trebuie sa aiba si o forma fizica foarte buna. Pentru asta se antreneze serios. Are un program strict de odihna si antrenament, iar mersul la sala este o rutina peste care nu sare niciodata.

Kasparov nu l-a putut invinge

In anul 2004, Magnus avea doar 13 ani si incepuse sa joace sah la cel mai inalt nivel. A castigat un turneu in Islanda, unde l-a invins pe Anatoly Karpov, campionatul mondial din acel an. De aici s-a calificat mai departe si a jucat impotriva lui Garry Kasparov, rusul considerat drept cel mai mare jucator de sah al tuturor timpurilor.

Surprinzator, Magnus a reusit sa scoata o remiza in fata marelui Kasparov. "Am avut victoria in mana. Puteam sa castig atunci, insa am avut emotii. Pur si simplu nu am putut sa ii dau lovitura finala", a spus norvegianul. In al doilea meci, Kasparov l-a invins dupa doar 32 de mutari.

Cine a zis ca sahul nu este un sport bine platit greseste teribil. Magnus Carlsen castiga in fiecare an aproximativ 1.5 milioane de euro.

Modifică setările cookies