Asa se intampla si in Romania comunista: Jucatorii primesc PRIME daca isi accidenteaza adversarii! Cel mai MURDAR campionat:

Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Martie 2012, 19:41
Data actualizarii: Luni 05 Martie 2012, 19:44

In America sportul nu mai este de mult o distractii: Totul se rezuma la bani. O ancheta a federatiei a scos la iveala un amanunt incredibil: Unele echipe plateau prime pentru jucatorii care isi accidentau intentionat adversarii.

Conducerea Ligii nord-americane de fotbal (NFL) a deschis o ancheta in urma informatiilor potrivit carora unele cluburi ofera prime jucatorilor care isi accidenteaza intentionat adversarii.

NFL il va audia pe Gregg Williams, fost membru al echipei tehnice a New Orleans Saints, care a recunoscut si si-a cerut scuze pentru ca a pus in aplicare un sistem de astfel de bonusuri.

In mandatul sau la "The Saints", jucatorii primeau sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de dolari pentru accidentarea intentionata a adversarilor. La New Orleans Saints exista un buget de 50.000 de dolari, din care se ofereau recompense pentru "capetele" vedetelor formatiilor adverse.
NFL estimeaza ca 27 de jucatori cu profil defensiv sunt implicati in astfel de practici, culminand cu sezonul 2009/10, in care "sfintii" au castigat Super Bowl.

Investigatiile se vor indrepta asupra echipelor la care a lucrat Williams.
Inainte de a se alatura formatiei din New Orleans, Williams a coordonat pregatirea compartimentului defensiv la cluburi din Tennessee, Washington si Jacksonville si a fost antrenor principal la Buffalo Bills. In ianuarie, el a fost angajat de noul tehnician al St. Loius Rams, Jeff Fischer, pentru a antrena defensiva.

Williams a admis ca sistemul de premiere a fost o "greseala teribila" si ca stia ca este o eroare chiar in timp ce o aplica.
Mai multi jucatori din NFL au declarat ca gruparea din New Orleans nu era singura care folosea asemenea practici. Matt Bowen, fost jucator la Washington Redskins, a mentionat ca Williams a aplicat un sistem similar pe vremea cand facea parte din colectivul tehnic al formatiei din capitala SUA.

Ancheta survine intr-un moment in care siguranta jucatorilor a devenit o problema, iar NFL a adoptat amenzi ridicate pentru jocul periculos.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!