Are peste 150 de kg si 2 metri inaltime si a refuzat trupele speciale pentru Romania! Povestea judokanului care viseaza la aurul olimpic

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Iulie 2015, 21:21
Data actualizarii: Duminica 05 Iulie 2015, 21:26

A refuzat sa lupte in trupele speciale ca sa reprezinte Romania la cele mai importante competitii din lume. E un greu in judo, la propriu. Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 reprezinta tinta sa de vis.

Daniel Natea a reprezentat Romania la Jocurile Europene de la Baku si, desi a fost eliminat din optimi, e unul dintre sportivii cu greutate din lotul national.

S-a apucat de judo la varsta de 8 ani, cand era deja cel mai mare din clasa. 

Avea 46 de kilograme si 1.5 m inaltime. La 17 ani, Daniel a ajuns la 140 de kilograme si 2 metri inaltime, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie chemat sa lupte in trupele speciale. A refuzat oferta si a ramas in judo.

Cu un titlu national si unul balcanic in 2008, inceputul sau in judo a fost excelent. "Zen", asa cum ii spun prietenii, considera ca greutatea sa este si una dintre marile arme.

"Faptul ca sunt mare e un atu, e asul din maneca, sa zic asa. Categoria noastra e plus 100, acolo poti sa ai 101 sau 200 de kilograme. Eu am 150 de kilograme si o inaltime de doi metri si trei centimetri. Toata lumea se simte mica pe langa mine", spune el

Jocurile Europene de la Baku au fost pentru el un test pentru Rio 2016. Natea a pierdut prin ippon in fata ucraineanului Iakov Hammo, in optimi.

Chiar si asa, acesta nu se lasa si viseaza la o medalie in Brazilia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!