FIFA s-a razgandit: Barcelona are voie la transferuri in aceasta vara! Anuntul OFICIAL al forului mondial!

Autor: Sport.ro
Miercuri 23 Aprilie 2014, 12:53

►In numele lui PIRLO! Benfica – Juventus, joi 22:00, in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Barcelona a primit interzis la transferuri in urmatoarele doua perioade de transferuri din cauza unor nereguli la transferurile a 10 juniori.

FIFA a decis azi sa ii ofere Barcelonei un apel si sa suspende decizia pana la judecarea acestuia. 

Presedintele Comisiei de Apel a FIFA, Larry Mussenden, sustine ca instanta pe care o conduce nu se afla in posibilitatea de a lua o decizie intr-un timp atat de scurt, incat un eventual apel al clubului la TAS sa poata fi efectuat pana la startul urmatoarei perioade de transferuri, care incepe la 1 iulie. Astfel, Comisia de Apel a FIFA a admis cererea de suspendare a efectelor deciziei Comisiei de Disciplina.

"FIFA isi doreste sa ofere Barcelonei o judecata corecta si sa se asigure ca toate drepturile clubului sunt respectate", a anuntat forul mondial. 

Judecata apelului poate dura luni bune, astfel ca presa catalana anunta ca Barcelona poate sa faca transferuri in aceasta vara. Este cea mai buna veste pentru clubul catalan in aceasta perioada, dupa rezultatele slabe din ultimul timp. 

BARCELONA are probleme mari in aparare, iar Puyol a anuntat deja ca pleaca la finalul sezonului. Acum, sefii clubului pot cauta intariri pentru vara si isi pot asigura lotul pentru anii urmatori. Riscul suspendarii pentru doua perioade de transferuri ramane in continuare, daca verdicul de la apel va ramane nefavorabil Barcelonei. 


PROBLEMA LA MASIA

In 2 aprilie, Comisia de Disciplina a FIFA a sanctionat clubul FC Barcelona cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri in sezonul viitor, pentru infractiuni comise la achizitionarea a zece jucatori minori. De asemenea, FC Barcelona a primit o amenda de 450.000 de franci elvetieni.

Totodata, clubul are 90 de zile la dispozitie pentru a rezolva problemele legate de jucatorii minori.

Sanctiunile survin ca urmare a investigatiei de anul trecut al Sistemului de Tranferuri al FIFA si al Comisiei de Disciplina a forului mondial. Federatia Spaniola de Fotbal si FC Barcelona au fost gasite vinovate pentru incalcarea mai multor prevederi referitoare la transferul international si la prima inregistrare a minorilor non-spanioli la echipa catalana, precum si alte reglementari relevante cu privire la inregistrarea si participarea unor jucatori in competitiile nationale. Investigatiile in cauza privesc mai multi jucatori minori care au fost inregistrati si au participat la diferite competitii cu FC Barcelona in perioada 2009-2013.

Barcelona a incalcat articolului 19 din Regulamentele privind Statutul si Transferul Jucatorilor. Potrivit acestuia, transferurile internationale de jucatori sunt permise numai daca acestia au peste 18 ani. Totusi, acelasi articol stipuleaza ca transferurile internationale de jucatori minori sunt permise sub trei circumstante atenuante, iar acestea pot fi acordate doar de Subcomisia pentru Statutul Jucatorilor.

AMENDA PENTRU FEDERATIA SPANIOLA


Comisia de Disciplina sustine ca jucatorii tineri sunt vulnerabili la exploatare si abuz in tarile straine in cazul in care nu sunt controlati adecvat.

De asemenea, FIFA a stabilit ca Federatia Spaniola de Fotbal (RFEF) se face vinovata de incalcarea aceluiasi articol, fiind amendata cu 500.000 de franci elvetieni, avand insa un an la dispozitie pentru indreptarea problemelor privind legitimarea jucatorilor minori.

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies