Carles Puyol Barcelona Spania

GALERIE FOTO Trei dintre cele mai bune momente ale lui Carles Puyol la FC Barcelona. Legendarul fundaș împlinește 44 de ani

Carles Puyol a fost definiția din dicționar a ceea ce înseamnă a fi fundaș central pentru o generație de fani ai fotbalului din întreaga lume și standardul de aur al fundașilor cu sânge catalan.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 22:20
Data actualizarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 22:14
  • Puyol a împlinit miercuri 44 de ani

Abordarea sa fără greșeală în apărare, cuplate cu eleganța și tehnica de manevrarea a balonului, i-au marcat carierea lui Puyol și a fost catalaogat drept unul dintre cei mai buni fundași centrali din toate timpurile. De asemenea, mentalitatea de „băiat cumsecade” l-a ajutat foarte mult să intre în istoria fotbalului mondial.

Iată unele dintre cele mai importante momente din cariera lui Carles Puyol.

Fabuloasa intervenție de pe linia porții cu Lokomotiv Moscova

Coechipierul său, Frank de Boer a fost principalul marcator al meciului în faza grupelor din Liga Campionilor împotriva lui Lokomotiv Moscova în 2002, dar Puyol a fost cel care a reușit faza meciului.

După ce atacantul James Obiorah l-a ocolit pe portarul Barcelonei în jumătatea reprizei secunde, doar Carles Puyol a stat în calea nigerianului, la 25 de metri de poarta goală.

Obiorah a dus mingea la marginea suprafeței de pedeapsă înainte de a șuta în cele din urmă, o execuție care ar fi trebuit să aterizeze în plasă, dar Puyol a plonjat pentru a bloca mingea cu pieptul într-unul dintre cele mai emblematice momente ale Ligii Campionilor.

Câștigarea Cupei Mondiale din 2010

Cu două titluri de Liga Campionilor, patru din La Liga și chiar un trofeu european cu Spania, Puyol a ridicat ultima piesă a puzzle-ului la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Pe tot parcursul turneului, Spania a câștigat doar un meci la mai mult de un gol, care a venit în faza grupelor împotriva Hondurasului.

Munca remarcabilă a „Furiei Roja” în defensivă, unde au primit doar două goluri în toată competiția, cu ajutorul în principal al lui Carles Puyol, a fost principala armă spre câștigarea titlului mondial.

Impactul lui Puyol a fost resimțit chiar și pe partea ofensivă pentru echipa lui Vicente del Bosque, deoarece golul său a fost cel care a trimis Spania în finala Cupei Mondiale datorită loviturii de cap din repriza a doua împotriva Germaniei în semifinale.

Câștigarea celor șase trofee într-un singur sezon

Echipa Barcelonei din anul 2009 este încă considerată una dintre cele mai mari echipe de fotbal din istorie și sunt o multe dovezi care demonstrează acest lucru.

Sub îndrumarea lui Pep Guardiola, Barcelona a câștigat șase trofee, inclusiv La Liga și Liga Campionilor, un moment notabil pentru istoria fotbalului european.

Puyol a fost căpitanul celui mai de succes an al echipei din istoria lor și s-a impus pe deplin drept unul dintre cei mai buni fundași, lideri și fotbaliști pe care i-a văzut vreodată lumea.

Modifică setările cookies