Spania

TOPUL salariilor din Spania: Real si Barcelona platesc fiecare de 30 de ori mai mult decat nou-promovatele! Cifrele:

Diferentele sunt uriase in Spania, acolo unde granzii platesc sume enorme, in total, pentru salarii.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 09:28
Data actualizarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 10:05

Cei de la Marca publica topul salariilor din Spania, dezvaluind diferentele uriase intre cluburile nou-promovate, cele din partea de sus a mijlocului clasamentului si cei doi giganti: Real si Barcelona.

1.284,7 milioane de euro pot castiga in acest sezon jucatorii din La Liga, in total, cu tot cu bonusuri. Banii reprezinta un total 'de cheltuit' pe salarii, transferuri si alte plati pe care le pot face cluburile din Spania. Procentual, cea mai mare parte din aceste sume merg in conturile jucatorilor.

Din aceasta suma de peste 1,2 miliarde de euro, cei de la Barcelona platesc cel mai bine: 348 de milioane de euro, cu 20 peste Real Madrid. Clubul din capitala Spaniei da 328 de milioane de euro, in total, in acest sezon.

Undeva la 100 de milioane de euro este bugetul de baza si la Valencia, Sevilla sau Atletico Madrid. Si aici, desigur, cea mai mare parte merge pentru salarii si bonusuri de performanta.

Ultimele echipe, cele fara pretentii in Spania, ca Eibar, Elche sau Almeria, se bazeaza pe doar 10-15 milioane de euro pentru salarii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!