WADA anti doping Spania

Semnal de alarma al agentiei mondiale anti-doping: niciun test valid in campionatul Spaniei in ultimul an!

Agentia mondiala anti-doping (WADA) si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca FIFA si UEFA nu reactioneaza in niciun fel, in conditiile in care in fotbalul spaniol nu s-a mai facut un test anti-doping valid de mai bine de un an.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2017, 14:54
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2017, 15:11

WADA se declara alarmata de situatie si atrage atentia ca increderea intr-un fotbal curat ar putea fi afectata de faptul ca Spania nu face controale anti-doping recunoscute de autoritatea mondiala.

Concret, WADA spune ca "Aepsad" - autoritatea spaniola anti-doping - nu face controalele la standarde corespunzatoare, iar acest lucru pune la indoiala corectitudinea din fotbalul spaniol.

WADA spune ca de vina pentru aceasta situatie este si UEFA, care nu pune presiune in niciun fel pe autoritatile spaniole, pentru ca spaniolii sa isi faca testele anti-doping la standardele cerute.

"Lipsa testelor anti-doping intr-o tara de top in fotbal, pentru o perioada de aproape 12 luni, este o situatie alarmanta, ce poate pune la indoiala corectitudinea in acest sport."

"Dupa ce "Aepsad" a fost declarata necorforma cu codurile mondiale, pe 19 martie 2016, WADA a incurajat o colaborare intre Aepsad si Federatia Internationala (IFs), care sa asigure testarea atletilor spanioli pe perioada in care autoritatea isi va remedia problemele."

"Este foarte dezamagitor sa constatam ca Federatia Internationala nu a semnat pana acum niciun niciun acord", se arata in comunicatul autoritatii mondiale anti-doping, citat de The Independent.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!