Președintele La Liga reacție tranșantă în scandalul plăţilor date de FC Barcelona unui fost vicepreşedinte al comisiei arbitrilor

Pedri Barceona Javier Tebas Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 09:59
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 10:04

Situație dificilă pentru Barcelona, după ce au apărut informații potrivit cărora ar fi dat bani unui vicepreședinte al comisiei arbitrilor.

Scandalul în care este implicat clubul FC Barcelona, ​​​​​​​suspectat că a plătit un oficial din arbitraj, „face mult rău fotbalului spaniol”, a declarat, vineri, preşedintele LaLiga Javier Tebas, care vrea ca ancheta să „fie dusă până la capăt”.

El Mundo a publicat vineri noi informaţii, susţinând că FC Barcelona a plătit mai mult de 6 milioane de euro, începând din 2001, lui José Maria Enriquez Negreira, fostul număr doi în arbitrajul spaniol între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

„Nu ştiu dacă rezultatele meciului au fost direct afectate. Dar pentru imaginea LaLiga, nu-mi place. LaLiga nu poate rămâne pasivă în faţa indiciilor pe care le avem în presă”, a declarat Javier Tebas.

„Ancheta trebuie să meargă până la capăt (...) pentru că toate acestea dăunează foarte mult fotbalului spaniol”, a declarat liderul, precizând că dacă faptele sunt „prescrise la nivel sportiv” nu este cazul „şi în penal”.

Tebas a susţinut că „nu a observat niciodată ceva ciudat” în meciurile pe care le-a văzut: „Este foarte complicat să trişezi în lumea arbitrajului. În plus, astăzi, cu televiziunea... „Dar a adăugat că „nu este necesar ca tentativa de corupţie să funcţioneze pentru ca aceasta să fie condamnabilă”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!