Spania

Nemaivăzut! Real Madrid, gata să plătească până la 50 de milioane de euro pentru un jucător de 15 ani

Real Madrid este în pole-position pentru transferul unui tânăr atacant care face furori în Brazilia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 19:15
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 19:17

Endrick Felipe Moreira de Sousa, în vârstă de 15 ani, este legitimat la Palmeiras, iar în toamna anului trecut a atras atenția marilor cluburi din Europa, după ce a marcat goluri la echipele U17 și U20 ale clubului brazilian, anunță Marca.

Real Madrid, favorită pentru transferul lui Endrick, puștiul de 15 ani de la Palmeiras

Spaniolii scriu că reprezentații tânărului atacant au trimis mai multe imagini cu tânărul Endrick în acțiune către cluburi precum Real Madrid, Barcelona, AC Milan sau Bayern Munchen, iar puștiul s-a făcut remarcat și cu o execuție fantastică la echipa U20, când a marcat din foarfecă, din afara careului.

Endrick are o clauză de reziliere de 17 milioane de euro, însă regulamentele FIFA nu îi permit brazilianului să joace în Europa până la împlinirea vârstei de 18 ani, astfel că granzii trebuie să aștepte până în iulie 2024 pentru a oficializa transferul. Totuși, pot ajunge la un acord pentru transfer cu Palmeiras, iar fotbalistul să rămână în Brazilia până devine major.

Marca scrie că Real Madrid este favorită pentru transferul lui Endrick, mai ales că brazilianul este reprezentat de aceeași firmă de impresariat ca Vinicius, iar spaniolii anunță cum s-ar putea realiza transferul.

"Pentru Vinicius, Real Madrid a plătit 45 de milioane de euro celor de la Flamengo, în loc de 30, cât era stipulat în contract, iar atacantul a fost lăsat la Rio până a împlinit 18 ani. Fan al lui Cristiano Ronaldo, Endrick a primit un tricou al lui Real Madrid semnat de Vinicius, fotbalist cu care vorbește pe rețelele sociale", a scris sursa citată.

Deși Endrick are doar 15 ani, Real Madrid plănuiește să le ofere celor de la Palmeiras o sumă fixă cuprinsă între 20 și 25 de milioane de euro, însă transferul ar putea ajunge la suma totală de 50 de milioane de euro, cu bonusurile incluse.

  • Câte 45 de milioane de euro a plătit Real Madrid pentru alți doi jucători tineri din Brazilia: Vinicius (Flamengo) și Rodrygo (Santos). Ambii s-au alăturat clubului din Spania la împlinirea vârstei de 18 ani.
Modifică setările cookies