Messi a egalat un RECORD la care Pele si Maradona doar au visat! Ce trebuie sa mai castige pentru a deveni cel mai tare jucator din istorie:

Autor: Sport.ro
Luni 09 Ianuarie 2012, 20:59

	Messi a egalat un RECORD la care Pele si Maradona doar au visat! Ce trebuie sa mai castige pentru a deveni cel mai tare jucator din istorie:

Beckham nu a castigat niciodata Balonul de Aur. Trofeul care ii lipseste din vitrina a fost castigat pentru a treia oara consecutiv de Messi. Un singur jucator in istoria fotbalului a reusit acest lucru.

Messi a castigat prima oara Balonul de Aur in 2009 iar apoi in 2010. In anul 2011 Messi a castigat din nou lupta cu Xavi si Cristiano Ronaldo si la 24 de ani a devenit al doilea jucator din istoria fotbalului care se poate mandri cu aceasta realizare.

Singurul care a mai reusit o astfel de performanta a fost Michel Platini, care in anii ’80 a reusit sa castige de trei ori Balonul de Aur.

Pana in 1995, trofeul a fost interzis jucatorilor din afara Europei. Pele si Maradona, cei mai buni doi jucatori din istorie nu au primit acest trofeu.

Chiar daca nu are decat 24 de ani, Messi si-a gasit un loc in topul celor mai mari jucatori, alaturi de Maradona si Messi. Mai are insa de tras pentru a-I depasi. Pele a castigat de trei ori Cupa Mondiala. Maradona a castigat Mondialul o singura data, in 1986. Golul cu mana inscris in sferturile impotriva Angliei este astfel unul dintre cele mai importante goluri din istoria fotbalului.

Messi a prins doua Mondiale, in 2006 si 2010. In Germania a reusit sa castige grupa dar s-a oprit in sferturi dupa 2-4 la penaltyuri, impotriva tarii gazda. Angentina a castigat grupa si in Africa de Sud dar a dat din nou de Germania in sferturi. Argentina a parasit Mondialul dupa 4-0.

Messi: "O sa impart acest premiu cu Xavi"

Este o onoare extraordinara pentru mine. Este a treia oara si simt aceleasi emotii la aceasta gala. Acestr trofeu nu imi apartine numai mie ci si tuturor colegilor si oamenilor de la nationala si de la Barcelona. Voi imparti acestr trofeu cu Xavi”, a spus Messi.

Victorie pentru Nicușor Dan la Curtea de Apel București. Când își va prelua mandatul noul primar al Capitalei
BRAT

Modifică setările cookies