Real Madrid Athletic Bilbao Barcelona Spania

Incepe RAZBOIUL intre Real si Barca! Decizia catalanilor i-a enervat la culme pe madrileni: "Oare cum va reactiona FIFA?"

Barcelona si Athletic Bilbao au luat o decizie controversata in Spania. Cele doua echipe vor juca in echipamente speciale la intalnirea de sambata.  

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Septembrie 2014, 18:53
Data actualizarii: Vineri 12 Septembrie 2014, 18:54

Barcelona isi schimba echipamentul pentru o singura etapa. Viecampioana Spaniei a obtinut permisiunea ligii spaniole pentru a juca in culorile Cataluniei pentru a celebra ziua regiunii, sarbatorita pe 12 septembrie. Bilbao va juca in echipament dedicat Tarii Bascilor, cu tricouri verzi, sort alb si jambiere rosii.

Barcelona a jucat deja in acest echipament si anul trecut, care e in dungi galbene si rosii asemeni steagului catalan. E prima data cand Barca va juca in acest echipament pe Camp Nou insa.

Madridul nu este de acord cu decizia Barcelonei, iar presa locala scrie ca rivalii lor amesteca fotbalul cu politica, lucru interzis de FIFA si pedepsit grav.

Alfredo Relano, editor al ziarului AS din Madrid, critica aceasta decizie.

"Sefii Bacei spun ca nu vor sa politizeze meciul, dar daca asta era intentia lor atunci jucau in echipamentele obisnuite, asa cum o fac de un secol. Acest meci se joaca intre Cataluni si Tara Bascilor, nu intre Barcelona si Bilbao. Oare cum va reactiona FIFA?",
a scris acesta.

Jucatorii Barcei s-au implicat in mai multe activitati de Ziua Cataluniei. Pique, Xavi si presedintele Josep Bartomeu au iesit pe strazi pentru a sarbatori alaturi de oameni. Peste 1,8 milioane de catalani au iesit pe strazi pentru a cere independenta regiunii de 6 milioane de locuitori. 

Modifică setările cookies