GALERIE FOTO Imagini SF cu noul "Santiago Bernabeu". Când își va prezenta Real Madrid stadionul revoluționar

Real Madrid la liga Santiago Bernabeu Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Martie 2023, 12:15
Data actualizarii: Joi 23 Martie 2023, 12:17

Legendarul stadion "Santiago Bernabeu" se află în plin proces de renovare din 2019. Lucrările ar urma să fie finalizate în acest an, iar imaginile prezentate de Real Madrid sunt de-a dreptul spectaculoase.

Conform presei din Spania, Real Madrid plănuiește un eveniment grandios pentru data de 23 decembrie. Atunci ar urma să fie prezentat noul "Santiago Bernabeu", cu toate dotările revoluționare.

Cum arată noul "Santiago Bernabeu"

În galeria foto din acest articol puteți vedea imagini de la fața locului, publicate de Real Madrid pe site-ul oficial. Lucrările au fost întârziate din cauza pandemiei de coronavirus, însă proiectul ar urma să fie finalizat în acest an.

Bugetul acestui proiect grandios este de aproape 600 de milioane de euro. Conducerea clubului își propune ca noul stadion să fie folosit timp de 300 de zile pe an. Față de aproximativ 40, cum se întâmplă acum.

Arena are o capacitate actuală de 81.000 de locuri. După renovare, capacitatea stadionului va fi de circa 85.000 de locuri.

Stadionul ar urma să devină un spațiu multifuncțional. Va putea găzdui pe viitor și meciuri de baschet sau de tenis, fără a fi afectat gazonul. Asta pentru că vor fi amplasate mai multe plăci, care vor putea fi folosite în funcție de eveniment. Conducerea clubului vrea să găzduiască și mai multe concerte începând cu anul 2024.

Pentru o perioadă Real Madrid și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe arena Alfredo Di Stefano, din Valdebebas. Între timp, "galacticii" s-au întors acasă, dar șantierul este în desfășurare. Mai multe zone din stadion sunt închise pentru spectatori.

VIDEO Cum o să funcționeze stadionul revoluționar

Stadionul din capitala Spaniei a fost inaugurat pe 14 decembrie 1947. Din 1955, arena a fost redenumită după Santiago Bernabeu, fost jucător și președinte la clubul legendar.

Real Madrid are șanse mici să mai câștige titlul în acest sezon din La Liga, după ultimul eșec în fața Barcelonei. Cu toate acestea, trupa pregătită de Carlo Ancelotti este calificată în sferturile de finală din UEFA Champions League, unde se va duela cu Chelsea. Învingătoarea va înfrunta Manchester City sau Bayern Munchen în semifinalele competiției.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!