Endrick, perla Braziliei, dezvăluie de ce a ales Real Madrid și a refuzat alți granzi ai Europei

Endrick Brazilia Cristiano Ronaldo Real Madrid Vinicius Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 11:55
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 11:54

Real Madrid și-a asigurat serviciile tânărului brazilian Endrick (16 ani), de la Palmeiras, considerat drept unul dintre următoarele mari staruri ale fotbalului internațional.

După ce a impresionat la Palmeiras, tânărul atacant a intrat pe radarul mai multor echipe de top din Europa, precum Barcelona, PSG sau Chelsea, însă Endrick a ales Real Madrid.

Endrick, perla Braziliei, dezvăluie de ce a ales Real Madrid

Într-un interviu pentru Marca citat de Mundo Deportivo, Endrick spune că principalele motive pentru care a ales formația de pe Santiago Bernabeu sunt relațiile excelente pe care le are cu brazilienii din lotul lui Real, dar și faptul că la formația madrilenă a evoluat și idolul său, Cristiano Ronaldo.

"Real Madrid este o echipă foarte mare, iar Vinicius mi-a trimis mesaje în care m-a încurajat. Cristiano, care este idolul meu, a jucat și el la Real Madrid. De aceea am ales Real și cred că este alegerea corectă. Dumnezeu a fost mereu cu mine, iar El mi-a spus că este drumul cel bun.

Da, am vorbit cu Ancelotti, cu Rodrygo, cu Eder, cu brazilienii. Cred că Dumnezeu și-a dorit foarte mult să se întâmple astea și sper că vor urma multe lucruri bune, însă trebuie să rămân cu picioarele pe pământ și să fiu perseverent", a spus Endrick.

Real Madrid va plăti suma fixă de 35 de milioane de euro către cei de la Palmeiras, însă prețul total poate ajunge la 60 de milioane de euro, în funcție de bonusurile stabilite în contract.

Până în iulie 2024, când va împlini 18 ani și va avea posibilitatea legală de a merge în Europa, Endrick va rămâne la Palmeiras.

Endrick, noul jucător al lui Real Madrid

Real Madrid a anunțat transferul pe 15 decembrie prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

”Real Madrid, Endrick și familia sa au ajuns la un acord ca jucătorul să fie legitimat la Real Madrid atunci când va împlini vârsta de 18 ani, în iulie 2024.

Până atunci, Endrick va continua la echipa sa, Palmeiras. Jucătorul se va deplasa în Madrid în zilele următoare pentru a vizita facilitățile clubului nostru”, a transmis Real Madrid.

Jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit toate detaliile transferului. Pentru puștiul de 16 ani, Real Madrid va plăti 35 de milioane de euro, dar în contractul cu Palmeiras există și alte bonusuri, iar suma poate ajunge la 60 de milioane de euro.

În plus, Real Madrid va plăti alte 12 milioane de euro din taxe, iar Endrick va semna un contract valabil până în 2027. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!