Helmut Duckadam dă verdictul! Cine ar putea fi noul antrenor al echipei naționale

Helmuth Duckadam Echipa Nationala Nationala Helmut Duckadam
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 21:20
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 21:24

FRF caută un nou antrenor, după ce Mirel Rădoi și-a anunțat demisia.

Forul condus de Răzvan Burleanu negociază pentru a aduce un nou tehnician pe banca echipei naționale, care să conducă echipa în eventualitatea calificării la turneul de baraj pentru ultimele locuri de la Campionatul Mondial din 2022.

Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla și fostul director onorific al FCSB consideră că Federația ar trebui să aleagă dintre trei antrenori cu experiență: Olăroiu, Hagi și Boloni.

"Rădoi le-a dat celor de la Federație răgaz să-și caute antrenor pentru baraj, pentru că eu sunt convins că ne vom califica. Și o lună contează. Un antrenor, dacă vrei să-l angajezi, poate în această perioadă își găsește un contract și nu mai vine la națională. Cât privește decizia lui Mirel, eu cred că și-a calculat-o foarte bine.

Se gândește la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda și cunoscând foarte lotul echipei naționale a realizat că avem șanse foarte mici ca să putem trece de ambele baraje care ne așteaptă. Nu ar fi fost ok pentru CV-ul lui. Federația ar trebui să se gândească pentru lotul echipei mari la un antrenor cu experiență, un antrenor care să nu-și mai urmărească CV-ul, iar aici am trei exemple -  Olăroiu, Hagi, Boloni.

Am văzut că, în ultimii ani, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, antrenorii tineri au plecat la prima ofertă. Au lăsat lotul la mijloc, la final și au plecat. Ar trebui să-și schimbe și Federația atitudinea, să ofere un contract mai lung și cu obiective clare ca să nu mai bulversăm loturile naționale", a spus Helmut Duckadam, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!