Comisia Europeana ar putea ANCHETA transferul de 100 de milioane euro al lui Bale la Real Madrid! Ce au descoperit

Comisia Europeana ar putea ANCHETA transferul de 100 de milioane euro al lui Bale la Real Madrid! Ce au descoperit

Trei deputati europeni au solicitat Comisiei Europene sa ancheteze conditiile in care s-a efectuat transferul fotbalistului galez Gareth Bale la Real Madrid, in anul 2013, estimand ca acesta s-ar fi putut face gratie unei subventii publice mascate.

Alesul spaniol Ramon Tremosa, alaturi de colegii sai, britanicul Daniel Dalton si belgianul Sander Loones, vor sa stie daca trecerea lui Bale de la Tottenham Hotspur la Real Madrid a fost finantata in parte cu fonduri europene, destinate salvarii bancilor spaniole, intre care si Bankia, scrie Agerpres.

"In mod indirect, asta ar face ca valoarea transferului sa fie suportata de contribuabilii europeni, iar in acest caz ar fi vorba de un ajutor de stat ilegal", au afirmat semnatarii intr-un comunicat transmis AFP.

Costul transferului internationalului galez, finantat in parte prin imprumuturi bancare, se ridica la peste 100 milioane euro, conform dezvaluirilor facute recent de site-ul Football Leaks.

Publicarea valorii reale a transferului lui Bale a generat o polemica chiar si in interiorul clubului madrilen, care anuntase ca valoarea transferului galezului ar fi fost de 91 milioane euro, mai mica deci decat cea a starului portughez Cristiano Ronaldo, achizitionat in 2009 de la Manchester United cu 94 milioane euro.

Insa, potrivit documentului dat publicitatii de Football Leaks, Real Madrid ar fi platit transferul lui Bale in mai multe transe, iar valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la 100,7 milioane euro.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Valeriu Gheorghiţă: „Cred că situaţia intră într-o perioadă de control din punct de vedere epidemiologic”
BRAT
Modifică setările cookies