CIFRELE care arata ca Messi e cel mai bun din lume in 2016! Argentinianul, favorit sa cucereasca Balonul de Aur pentru a sasea oara!

Lionel Messi Balonul de Aur Barcelona Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Octombrie 2016, 12:36
Data actualizarii: Marti 04 Octombrie 2016, 12:38

Lionel Messi ramane principalul favorit la castigarea Balonului de Aur si in acest sezon, dupa ce a mai cucerit de cinci ori pana acum acest prestigios trofeu, ultima oara anul trecut.

Conform cifrelor prezentate de cotidianul El Mundo Deportivo in editia sa de marti, starul lui FC Barcelona si al selectionatei Argentinei este cel mai decisiv jucator al planetei in 2016, an pe parcursul caruia a reusit 43 de goluri si 27 de pase decisive.

Implicat in total in 70 de goluri, Lionel Messi il devanseaza pe uruguayanul Luis Suarez, coechipierul sau de la Barca, autorul a 43 de goluri si 21 de pase decisive. Cei doi sunt urmati de suedezul Zlatan Ibrahimovic, cu 39 de goluri si 11 pase decisive, in timp de brazilianul Neymar este al patrulea in aceasta statistica, fiind autorul a 26 de goluri si 23 de pase decisive.

Portughezul Cristiano Ronaldo, considerat mare favorit la castigarea Balonului de Aur dupa victoria de la EURO 2016 cu selectionata Portugaliei, ocupa doar locul 5 in aceasta ierarhie, cu 35 de goluri si 12 pase decisive, devansandu-l pe francezul Antoine Griezmann, autorul a 32 de goluri si 10 pase decisive.

De mentionat, insa, ca Ronaldo a mai castigat anul acesta, pe langa titlul european, si Liga Campionilor cu echipa sa de club, Real Madrid, iar in fotbal conteaza in primul rand trofeele cucerite, nu statisticile. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!