Spania

Barcelona SCAPA de proces in cazul Neymar! Catalanii s-au inteles cu fiscul si vor plati daune! 

Barcelona scapa dupa trei ani de procesul legat de transferul lui Neymar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Decembrie 2016, 17:55
Data actualizarii: Marti 20 Decembrie 2016, 17:55

Justitia spaniola a validat acordul intre parchet si FC Barcelona pentru a evita un proces in afacerea transferului fotbalistului brazilian Neymar, afacere in care clubul s-a recunoscut vinovat de frauda fiscala, informeaza AFP.

Acordul incheiat in iunie impunea o amenda de 5,5 milioane de euro pentru frauda fiscala clubului catalan, evitand o sanctiune pentru presedintele Barcei, Josep Maria Bartomeu, si predecesorul sau, Sandro Rosell.

Acordul a fost semnat definitiv in luna iulie, dar un alt fost presedinte al Barcei, Joan Laporta, a depus mai multe recursuri, el nefiind de acord ca sefii clubului sa evite o sanctiune. in acest fel, validarea acordului a fost intarziata.

Recursurile au fost respinse si acordul definitiv, semnat pe 14 decembrie, a fost facut public marti.

intr-o prima faza, Barca anuntase ca transferul jucatorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justitiei spaniole, el a costat in realitate cel putin 83,3 milioane.

Neymar este de asemenea suspect in Brazilia de frauda fiscala in legatura cu transferul sau.

in iunie, Barca a accepte sa plateasca Tezaurului public spaniol o amenda pentru frauda fiscala de 5,5 milioane de euro, pentru a evita un proces.

Acordul a fost validat la doua saptamani dupa ce mai multe ziare din Europa au publicat ancheta "Football Leaks", referitoare la manevrele unor vedete ale fotbalului pentru a se sustrage de la plata impozitelor. 

Modifică setările cookies