Anunțul spaniolilor: Real Madrid l-a găsit pe „noul Messi”! Are 18 ani și costă „doar” 18 milioane de euro

Real Madrid Arda Guler Messi al Turciei Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Iunie 2023, 23:58
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 00:02

Real Madrid caută să-și întărească lotul în această vară, după ce în sezonul trecut a ratat titlul în La Liga și finala Champions League.

„Los blancos” plănuiesc o întinerire a lotului și au pus ochii pe Arda Güler, mijlocașul ofensiv de doar 18 ani al lui Fenerbahce

Transferul celui pe care AS îl numește „Messi al Turciei” este relativ ușor de realizat de către Real Madrid: Güler are o clauză de reziliere de „numai” 18 milioane de euro.

Cine este Arda Güler, „Messi al Turciei”

Născut la Ankara, Arda Güler este cea mai mare speranță a Turciei. Puștiul este titular la Fenerbahce și are deja patru prezențe și un gol pentru echipa națională.

În stagiunea recent încheiată, Arda a adunat 35 de meciuri, în care a marcat șase goluri și a oferit șapte pase decisive. În finala Cupei Turciei, pe 11 iunie, Güler a fost MVP-ul meciului cu Basaksehir (2-0), în care a reușit un assist. 

„E un fotbalist versatil, care știe să manevreze balonul și are foarte multă creativitate aproape de poarta adversă. De asemenea, poate juca pe postul de extremă”, îl descrie Marca pe turc. 

Lupta pentru turc și planul pe termen lung al Madridului

Potrivit celor de la AS, Real Madrid se va bate pentru „Messi al Turciei” cu Sevilla, Benfica și Milan, care îl doresc de asemenea pe Güler și sunt gata să plătească clauza sa de reziliere. „Totul va depinde de clubul care e capabil să-l convingă pe Arda și să-i ofere șansa de a evolua cât mai multe minute”, mai scrie sursa citată.

De-a lungul anilor, Real Madrid a dat lovitura cu numeroși jucători aduși de foarte tineri, care s-au impus rapid în prima echipă. Vinicius și Rodrygo, deveniți indispensabili pentru madrileni, sunt doar două dintre exemple.

„Arda Güler face parte din ‘generația Endrick’ a lui Real Madrid”, scriu cei de la Marca. Sursa citată menționează că Madridul urmărește îndeaproape tineri talentați, unii chiar minori, în ideea de a nu plăti sume astronomice pentru fotbaliști deja consacrați, dar scumpi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!