Ungaria Dominik Szoboszlai EURO 2024 EURO 2024 EURO 2024 va fi în direct pe PRO TV și VOYO / Foto: Getty Images

Cea mai hotărâtă națională de la EURO 2024: "Nu contează ce grupă avem! Putem fi cea mai mare surpriză"

Campionatul European din 2024, care va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO, se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie.
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 16:44
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 19:27

La Campionatul European și-au asigurat deja calificarea 16 echipe, inclusiv România. Alte cinci vor obține calificarea din preliminarii, iar ultimele trei vor fi cunoscute în luna martie, după disputarea meciurilor de baraj.

Dominik Szoboszlai: "Ungaria poate fi cea mai mare surpriză de la EURO 2024"

Ungaria și-a asigurat calificarea la EURO 2024 după remiza cu Bulgaria (2-2), iar duminică, de la ora 16:00, înfruntă Muntenegru, partidă în urma căreia poate încheia grupa pe primul loc.

Naționala lui Marco Rossi, care a înregistrat rezultate deosebite în ultimii ani, speră ca va fi cea mai mare surpriză a Campionatului European. Mijlocașul Dominik Szoboszlai, legitimat la Liverpool, spune că Ungaria se poate califica în fazele finale ale competiției indiferent de grupa în care se va afla.

"Nu contează în ce grupă vom fi. Vom avea oricum șanse de a ne califica. Acolo vor fi meciuri unul și unul. Ne dorim să mergem cât mai departe posibil. Putem să fim cea mai mare surpriză a Campionatului European.

Nu am devenit o persoană diferită după transferul la Liverpool. Nu vreau să fiu considerat un star în vestiar. Sunt un jucător la fel ca ei. Putem obține rezultate cu naționala doar ca o echipă. Nu este un sport individual, nu eu singur am calificat echipa la Campionatul European", a spus Dominik Szoboszlai, pentru M4Sport, citat de Nemzeti Sport.

Pentru Ungaria va fi al treilea Campionat European consecutiv la care participă. La ediția din 2016, maghiarii au câștigat o grupă din care au mai făcut parte Islanda, Portugalia și Austria, iar ulterior au fost eliminați în optimi.

La EURO 2020, Ungaria a terminat pe ultimul loc "grupa morții", însă a obținut două puncte în urma duelurilor cu Franța, Germania și Portugalia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!