Spania

Acuze grave in Spania! Real Madrid si GUVERNUL, atacate de Barca ca se afla in spatele anchetei in transferul lui Neymar

Presedintele Barcelonei lanseaza "teorii ale conspiratiei" in Spania.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Februarie 2015, 10:27
Data actualizarii: Miercuri 04 Februarie 2015, 10:30

Presedintele interimar Josep Maria Bartomeu va fi judecat pentru evaziune fiscala, anunta Marca. Judecatorii au acceptat cererea procurorilor, care acuza evaziune de 2,8 milioane de euro la niste plati catre firme detinute de parintii lui Neymar in 2014.

Bartomeu va fi judecat in acelasi proces in care fostul presedinte al catalanilor Sandro Rosell este judecat tot pentru evaziune fiscala la transferul lui Neymar in 2013.

Barcelona e acuzata de frauda de aproape 30 de milioane de euro la transferul lui Neymar de la Santos. In total, mutarea brazilianului ar fi costat 94.9 milioane de euro, insa catalanii au declarat mai putin. Rosell si-a dat demisia de la club la startul anchetei iar clubul a platit 13 milioane de euro catre fisc, dar procurorii sustin ca mai sunt si alte sume de plata.

"Clubul nu a facut nimic gresit, nu a pacatuit cu nimic. Noi nu am facut decat sa aducem un jucator precum Neymar, si de la asta a pornit totul. Clubul nu a facut nimic gresit, nici angajatii si nici directorii sai. L-am adus pe Neymar sfatuiti de mari firme de avocatura. Suma de transfer a fost cea anuntata, nu s-a schimbat, dar am spus ca am avut intelegeri cu tatal lui. Cineva cu putere a facut valuri sa afecteze clubul. E clar ca unora din Guvern nu le-a convenit ca Neymar a ajuns la Barcelona", a declarat Bartomeu pentru un post TV din Spania.

Barcelona va organiza alegeri in vara pentru postul de presedinte. Procesul in cazul Neymar incepe pe 13 februarie.

Modifică setările cookies