Fotbal extern

Barcelona, pe butuci? Laporta l-a atacat dur pe Bartomeu și a dezvăluit ce datorie uriașă are clubul blaugrana

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a susținut azi o conferință de presă în care a "mitraliat" fosta conducere a catalanilor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 August 2021, 15:16
Data actualizarii: Luni 16 August 2021, 15:37

Dintr-un club care avea o rețetă financiară eficientă, Barcelona pare să fi ajuns pe marginea prăpastiei. Un lanț de decizii proaste și un management defectuos se pare că ar fi condus spre o situație confuză. 

Laporta: "Bartomeu a ruinat clubul!" Datorii de 1,3 miliarde euro

 

Laporta speră să scoată cu bine clubul din labirintul căutărilor pentru a găsi un colacul de salvare. 

Omul numărul 1 al clubului blaugrana îl acuză pe Josep Maria Bartomeu, predecesorul său, că ar fi "ruinat" gruparea spaniolă. Contestat de fani după ce Lionel Messi a plecat la PSG, Laporta a prezentat situația financiară a clubului, pe care o etichetează drept jalnică. 

"La 31 martie 2021, datoria era de 1,3 miliarde! 389 de milioane din salarii și bonusuri, 90 de milioane din Litigii, 79 de milioane din drepturi tv cedate deja în avans și 56 de milioane din proiectul Espai Barca.

Bartomeu a fost șeful unui consiliu de administrație care a ruinat clubul. A spus opt minciuni mari în scrisoarea pe care a prezentat-o.

Suma de 222 milioane de euro obținută din vânzarea lui Neymar a fost cheltuită rapid, e o nebunie ce s-a întâmplat la club în mandatul lui Bartomeu!", a tunat Joan Laporta. 

Președintele grupării din La Liga spune că încearcă să găsească soluții pentru a depăși criza financiară și pretinde că are un proiect care poate pune Barcelona pe linia de plutire.

Laporta susține că are o soluție pentru redresarea financiară

 

Zilele trecute, în centrul atenției publice s-a aflat un fotbalist care a impresionat prin generozitate, respect și dragoste față de clubul unde a cunoscut cele mai mari satisfacții.

Pique, unul dintre jucătorii de top ai echipei și devenit de ceva timp un prosper om de afaceri, și-a redus din salariu din proprie inițiativă doar pentru ca echipa să-i poată legitima pe ce cei abia transferați: Memphis Depay și Eric Garcia. 

"Nu e chiar un proiect nou, dar se schimbăî multe lucruri. Jucătorii au salarii fixe și bonusuri, dar le explicăm situația reală. Există jucatori precum Pique, care a făcut un gest extraordinar. Căutam soluții, avem șase puncte de urmat în planul nostru”, a mai spus Laporta. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies