Daily Mail Jayne Soliman patinaj Show

SENZATIONAL: O fetita s-a nascut la 2 zile dupa ce a murit mama sa, fosta campioana la patinaj!

O fetita din Anglia s-a nascut la doua zile dupa ce mama sa, fosta campioana nationala la patinaj, de 41 de ani, a murit din cauza unei hemoragii craniene, inima sa functionand in acel interval cu ajutorul steroizilor, scrie Daily Mail.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2009, 16:21
Data actualizarii: Marti 13 Ianuarie 2009, 16:23

Jayne Soliman, de 41 de ani, a fost campioana britanica la patinaj in 1989, cand ocupa locul sapte in lume, iar dupa ce s-a retras din competitii a devenit profesoara de patinaj. In timpul unui seminar la Abu Dhabi, l-a intalnit pe sotul ei, de origine egipteana, apoi cuplul s-a stabilit in Marea Britanie. Ea s-a convertit la islamism inainte de a se casatori.

Sarcina fostei patinatoare a decurs bine, ea continuand sa dea lectii, insa miercurea trecuta s-a prabusit in dormitorul sau dupa ce s-a plans de dureri de cap.

Femeia a fost transportata cu o ambulanta aeriana la Oxford, dar medicii au declarat-o in moarte cerebrala dupa cateva ore in care au incercat s-o resusciteze. Doctorii i-au explicat lui Mahmoud Soliman, in varsta de 29 de ani, ca pe creierul sotiei sale s-a dezvoltat o tumoare foarte agresiva care a evoluat in numai cateva saptamani si care a provocat ruperea unui vas mare de sange.

Inima britanicei a continuat sa bata inca doua zile, cu ajutorul aparatelor si a steroizilor injectati in corp.

Potrivit medicilor, corpul mamei este cel mai bun incubator pentru copil, chiar daca mama este in moarte cerebrala. Fetusul trebuie, insa, scos cat mai repede, pentru a evita infectiile.

Fetita cuplului, Aya - numele insemnand "miracol" in Coran -, s-a nascut prin cezariana, dupa numai 26 de saptamani de sarcina, cantarind la nastere putin peste un kilogram. Ea a ramas internata la terapie intensiva.

Jayne a pierdut, in 2007, o sarcina din cauza unor complicatii. Fosta campioana a fost inmormantata sambata, la funeralii participand aproximativ 300 de persoane, inclusiv personalitati din lumea patinajului.

Modifică setările cookies