Un antrenor din campionatul Romaniei a fost suspendat 8 luni pentru ca a acuzat federatia! Ce a spus

Un antrenor din campionatul Romaniei a fost suspendat 8 luni pentru ca a acuzat federatia! Ce a spus

Antrenorul echipei de rugby RCM UV Timisoara, neo-zeelandezul Grainger Heikell, a fost suspendat opt luni pentru prejudicii aduse imaginii Federatiei Romane de Rugby (FRR) si jocului de rugby din Romania, prin unele declaratii date in spatiul public!

Comisia de Disciplina si Fair-Play a FRR a luat aceasta decizie, dupa ce Grainger Heikell a declarat ca in rugbyul romanesc exista coruptie.

La meciul cu Farul Constanta, disputat la inceputul lunii septembrie, in semifinalele SuperLigii, RCM Timisoara nu a putut folosi sase titulari, din cauza ca acestia nu aveau in carnetele lor viza medicala. Arbitrul nu le-a permis sa evolueze, iar Heikell a acuzat un act de sabotaj sau de coruptie, sustinand ca paginile cu viza medicala au fost rupte intentionat.

Comisia de Disciplina si Fair-Play a mai decis ca jucatorul Florin Vlaicu, care a fost eliminat definitiv pentru placaj cu bratul intins in meciul Calvisano - Bucharest Wolves, disputat la 27 septembrie, in preliminariile Challenge Cup, sa fie suspendat pentru doua meciuri si penalizat cu 1.000 de lei. Conform FRR, sanctiunile din aceasta competitie sunt judecate de Comisia de Disciplina din fiecare tara.

Pe de alta parte, Comisia de Disciplina si Fair-Play a FRR a decis sa sanctioneze cu avertisment clubul RCM UV Timisoara, deoarece nu le-a permis jucatorilor Alexandru Tarus, Valentin Calafeteanu, Valentin Poparlan, Dorin Lazar, Paul Kinikinilau, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Randall Morrison si Madalin Lemnaru sa se prezinte la selectionata Bucharest Wolves.

Aceasta decizie a fost luata pentru ca jucatorii si-au dorit sa onoreze convocarea, desi clubul nu era obligat sa elibereze rugbystii.

Sursa: Mediafax

Citeste si:Romania
VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies