Trofeu istoric pentru Romania, dupa 23-0 cu Argentina. E prima nationala care castiga pentru a treia oara World Rugby Nations Cup

Trofeu istoric pentru Romania, dupa 23-0 cu Argentina. E prima nationala care castiga pentru a treia oara World Rugby Nations Cup

Romania a castigat turneul World Rugby Nations Cup 2015, duminica seara, pe Stadionul National "Arcul de Triumf" din Bucuresti, dupa ce a invins selectionata Argentina Jaguars cu scorul 23-0 (7-0), in ultimul meci al competitiei.

Romania a castigat trofeul pentru a treia oara, dupa editiile din 2012 si 2013, cand competitia se intitula IRB Nations Cup.

Echipa antrenata de galezul Lynn Howells a obtinut trei victorii clare la editia din acest an, 35-9 cu Spania, 43-3 cu Namibia si 23-0 cu Argentina Jaguars.

Meciul cu echipa sud-americana a fost echilibrat in prima sa parte, iar Florin Vlaicu a ratat transformarea a doua lovituri de pedeapsa in primele 20 de minute de joc. Stejarii au trecut la carma jocului dupa eseul reusit de Mihaita Lazar (min. 24) si transformat de Vlaicu, oaspetii ratand o lovitura de penalitate in finalul primei reprize, prin Novillo (35).

La reluare, "stejarii" s-au desprins pe tabela gratie celor trei lovituri de pedeapsa marcate de Vlaicu (46, 49, 52). Florin Surugiu a marcat un eseu spectaculos (59), la doar doua minute de la intrarea sa pe teren, iar Vlaicu a reusit transformarea (23-0), stabilind scorul final. Echipa secunda a Argentinei a cautat sa marcheze macar un eseu, dar echipa Romaniei s-a aparat excelent.

Meciul a fost precedat de un moment in care Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe, si Abdelaziz Bougja, presedintele Confederatiei Africane de Rugby, au salutat jucatorii celor doua echipe.

In selectionata Romaniei au debutat cu acest prilej neozeelandezul Michael Wiringi, dar si Alexandru Gordas.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies