România, învinsă categoric de Samoa, într-un meci test. Stejarii nu au reușit niciun punct

Romania Samoa Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 19:15
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 19:23

Naţionala de rugby a României a fost învinsă cu un categoric 22-0, de reprezentativa Samoa, în ultimul meci-test al "Stejarilor" din această toamnă, disputat la Bucureşti, pe Stadionul "Arcul de Triumf".

În faţa a aproximativ 3.000 de spectatori, la selecţia cu numărul 100 pentru căpitanul României, Mihai Macovei, tricolorii au făcut cel mai slab meci din cele trei susţinute în această lună, fiind dominaţi clar la toate capitolele şi făcând nepermis de multe greşeli atât în atac cât şi în apărare.

După câteva minute promiţătoare ale "Stejarilor" în debutul partidei, scorul a fost deschis de oaspeţi în minutul 6 prin UJ Seuteni, care a reuşit primul eseu al confruntării, transformat de Danny Toala.

După doar 6 minute, acelaşi Toala a transformat o lovitură de pedeapsă, iar după alte trei minute, pe fondul unui joc imprecis al românilor, Taleni Seu a izbutit cel de-al doilea eseu, transformat tot de Toala.

Astfel, în doar 15 minute, oaspeţii conduceau cu 17-0, iar prima repriză a curs, cu mici excepţii, în nota impusă de jucătorii din Pacific, care în minutul 37 au marcat şi cel de-al treilea eseu, prin Jeffery Toomaga-Allen, netransformat, scorul pauzei fiind 22-0 pentru samoani.

Mitanul secund a fost unul oarecum atipic pentru un meci de rugby, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să pună puncte pe tabela de marcaj.

Samoanii au reuşit să ajungă de trei ori cu balonul în terenul nostru de ţintă, însă nicio încercare nu a fost validată de arbitrul central, englezul Christophe Ridley, din cauza unor nereguli în joc comise de aceştia la fazele premergătoare eseului.

Meciul s-a încheiat cu scorul de la pauză, 22-0, iar România a încheiat campania de toamnă cu o victorie (30-23 cu Chile) şi două înfrângeri (16-21 cu Uruguay şi 0-22 cu Samoa).

Atât România (locul 20 în clasamentul internaţional), cât şi Samoa (locul 12), sunt calificate la CM 2023 din Franţa, "Stejarii" făcând parte din Grupa B, alături de Africa de Sud (campioana mondială en-titre), Irlanda, Scoţia şi Tonga, iar Samoa din Grupa D, alături de Anglia (vice-campioana mondială), Japonia, Argentina şi Chile.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!