Irlandezul care a marcat împotriva României la debutul în națională a murit subit. Anunțul făcut de fostul său club

Tom Tierney Echipa nationala de rugby Rugby Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Februarie 2023, 11:30
Data actualizarii: Sambata 25 Februarie 2023, 11:32

Fostul internaţional irlandez şi antrenor al primei reprezentative feminine a "frunzei de trifoi", Tom Tierney, a murit subit la doar 46 de ani, a anunţat sâmbătă Federaţia irlandeză.

Tierney a debutat în naţionala Irlandei în 1999 şi a jucat patru meciuri la Cupa Mondială din acel an, care a fost găzduită în comun de Ţara Galilor şi Franţa.

Tom Tierney a marcat împotriva României la Modialele din 1999

Tierney a marcat atunci un eseu contra României (44-14), la partida din grupe, irlandezii oprindu-se însă în sferturi, învinşi de Argentina.

El a avut în total 8 selecţii pentru "verzi", iar de-a lungul carierei a evoluat la echipe precum Richmond RC, Munster, Leicester Tigers, Connacht.

Între 2014 şi 2017, Tierney a pregătit naţionala feminină a Irlandei cu care a câştigat trofeul Six Nations în 2015.

„Suntem şocaţi de această veste. Toate gândurile noastre se îndreaptă acum spre familia lui Tom, spre soţia sa, Mary, şi cele două fiice, Isabel şi Julia. Suntem alături de ele”, a declarat directorul executiv al Federaţiei irlandeze de rugby, Kevin Potts.

Rugbyul irlandez a mai fost lovit de o tragedie asemănătoare în 2016, când fostul internaţional Anthony Foley, atunci antrenor al echipei Munster, a murit subit, în somn, la 42 de ani, pe când se afla cu echipa în Franţa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!