Nationala Romaniei a fost exclusa de la Campionatul Mondial de rugby! Cine ne va lua locul
Marti 15 Mai 2018, 18:33

Nationala Romaniei a fost exclusa de la Campionatul Mondial de rugby! Cine ne va lua locul

Forul mondial de rugby a anuntat astazi decizia dupa scandalul din preliminarii.

Nationala Romaniei a fost exclusa de la Campionatul Mondial de Rugby din 2019. Pe langa scandalul de la partida dintre Spania si Belgia cand arbitrul roman, Vlad Iordachescu, a dezvantajat tara gazda iar de acest rezultat a beneficiat nationala Romaniei, Romania a fost sanctionata, alaturi de Belgia si Spania, deoarece a folosit un jucator care nu era eligibil!

"S-a decis retragerea a cinci puncte pentru fiecare meci in care s-a folosit un jucator neeligibil (40 puncte retrase Spaniei si cate 30 pentru Belgia si Romania). Belgia a fost amendata cu 125.000 de lire sterline, Spania cu 50.000 de lire sterline, iar Romania cu 100.000 de lire sterline" a anuntat World Rugby.

Jucatorul originar din Tonga, Sione Faka'osilea, a fost folosit in 8 partide dupa ce a fost naturalizat, insa forul mondial de rugby a decis ca nu au fost indeplinite criteriile.

World Rugby a anuntat astazi ca nationala Rusiei ii va lua locul Romaniei si va face parte din grupa 1 alaturi de Irlanda, Scotia, Japonia si castigatoarea play-off-ului din urna 1. World Rugby anunta ca suporterii romani care au cumparat deja bilete pentru Mondial vor primi banii inapoi.

Federatia romana are 14 zile la dispozitie pentru a face apel la aceasta decizie.VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină