National Arena Opinii

Un posibil scenariu! Oamenii fara membrana la ‘acoperis’ transforma National Arena, cu ajutorul Colectiv, in stadion pentru cel mai gretos meci din Romania

Echipa nationala, Steaua, Dinamo si zeci de mii de suporteri se roaga de primarul neales al Bucurestiului sa deschida Arena Nationala. A inghitit cheia si ne spune pe silabe ca el nu este adeptul principiului “Lasa ca merge si asa!”

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016, 09:25
Data actualizarii: Vineri 11 Martie 2016, 10:00

Ziua de joi a fost una dedicata unui razboi, de acum in toata regula, intre cei doi Razvani de care depinde soarta Arenei Nationale.

Printre lemne ignifuge, cei doi au facut trimiteri care ne fac sa intelegem ca absurdul situatiei nu are legatura cu Kafka, ci cu ceva mult mai autentic si gretos: lupta intre partide.

Primarul neales a oferit un inteviu in Gazeta cu accente de talk-show politic. A spus, fara sa indice nume, ca “cineva i-ar fi cerut sa minta si sa spuna public ca nu e nicio problema cu National Arena.” Se referea la Burleanu. A dat-o apoi in politica:

“Mie imi este clar ca domnul Burleanu a adoptat strategia celor din PSD. Merge pe principiul romanesc 'Lasa ca se poate si asa'”.

Pe cine intereseaza de pxd, pml, plm, cand nationala nu poate gazdui un meci cu Spania la Bucuresti, derby-urile din 2016 se joaca in conditii de anii ’70, in Stefan ce Mare, iar Steaua Bucuresti isi joaca meciurile de pe teren propriu la Pitesti?

Replica lui Razvan Burleanu contine o informatie care contureaza un scenariu de-ti vine sa-i dai foc. “Domnul Sava candideaza la Primaria Sectorului 4”.

Asadar, intelegem ca Razvan de la Primarie nu este ca Razvan de la ‘FRF/PSD’, adica “un om care sa functioneze dupa principiul lasa ca merge si asa”, iar in vara, primarul neales al Bucurestiului ar vrea sa fie ales cu voturi la Sectorul 4.

Sectorul 4 este cel lasat liber de Piedone, in urma tragediei infioratoare de la Colectiv. Ceea ce i s-a reprosat atunci in strada si in mass-media lui Piedone a fost tocmai ca oamenii s-au saturat de primari care sa functioneze pe sistemul “lasa ca merge si asa”.

Tema invocata de Razvan Sava, dupa ce a inghitit cheia de la stadion, aceea a articolelor de legi aprobate, neaprobate, a avizelor si lipsei lor, nu poate fi reala. E sanatos sa credem asta ca sa nu emigram cu totii in Canada. Nu poate fi real ca, timp de cinci luni, arena de-abia construita, in 2011, sa stea inchisa fara ca primaria (a Capitalei, nu a vreunui sat uitat de lume) sa nu gaseasca nicio solutie.

(O solutie era ca in toamna membrana acoperisului sa fi fost decopertata, daca intr-adevar nu este conforma, iar din sutele de euro pierdute pana acum din neinchiriere, primaria sa fi luat deja una noua:)

Se contureaza o singura realitate, si aceea este tare trista. Tragedia de la Colectiv e transformata de catre oameni fara membrana la ‘acoperis’ intr-o unealta in joaca de-a politica.

Arena Nationala inchisa pana in vara, la alegeri, si un candidat pentru Sectorul 4 care sa se bata cu pumnul in piept ca pentru el nu exista “Lasa, ma, ca merge si asa”?

Dom’ primar, hai da-ne cheia si joaca-te cu altceva!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!