Tu cat de mult iubesti Romania? Mihai Mironica dupa esecul nationalei de handbal la Euro: "Romania se stinge, dar n-o parasim"

Tu cat de mult iubesti Romania? Mihai Mironica dupa esecul nationalei de handbal la Euro: "Romania se stinge, dar n-o parasim"

Cand portarul este cel mai bun jucator din echipa, de multe ori acesta este un semn rau pentru acea echipa. Paula Ungureanu a facut un meci de referinta pentru cariera ei impunatoare, dar stralucirea din poarta a veteranei n-a fost completata de un joc spumos in atac.

Ofensiva Romaniei in fata Ungariei a fost una scrasnita, una care n-a mai avut nici in Neagu o jucatoare de clasa, superinterul nostru ratand in momentele cheie din final. Romania a crescut in aparare, a avut o poarta de zile mari, dar in atac a fost o palida amintire a echipei explozive din meciul cu Danemarca.

Eroul din acea partida, decarul Tacalie, a disparut din jocul Romaniei, iar Neagu a ramas coplesita de misiunea de a face uitata cu aruncarile sale dinamita faptul ca extremele au fost cvasiinexistente, Ardean fiind zero pe atac, ca nu avem un pivot de referinta, ca nu avem inter stanga, ca Bradeanu joaca frumos, dar deja ea este o aparitie care aminteste de handbalul romantic si nu de inclestarile titanice din acest moment.

Valentina Ardean spunea inaintea acestei partide ca echipa Ungariei este una ca oricare alta. Din pacate si nationala noastra, pe care o tot raportam la acea medalie mondiala de argint de acum 9 ani si in virtutea faptului ca Ardean, Bradeanu, Ungureanu inca mai joaca pentru Romania, a ajuns o echipa oarecare la un turneu final. O victorie la limita cu Ucraina, un egal si doua infrangeri in aceste prime 4 partide au confirmat cotarea departe de vremurile de glorie facuta de specialistii neutri echipei Romaniei inaintea turneului final, sansa a zecea din 16 participante.

Ce paradox, in timp ce campionatul nostru a crescut ca statut, devenind unul dintre cele mai competitive din lume, nationala a regresat enorm.  Asta si pentru ca este mai usor sa cumperi calitate externa din bani publici decat sa cresti valori locale.

Nationala feminina de handbal ramane cadoul in fiecare decembrie pentru suporterul roman. Dramatismul adus de aceste meciuri ale fetelor la marile turnee, senzatia ca intr-un sport de echipa inca suntem in lumea celor mari in mod constant, stralucirea, fie si de-o partida uneori, a unor sportive admirabile precum Neagu, Ungureanu sau Tacalie, reprezinta o incheiere de gala a anului pentru orice roman pasionat de sport si care tot mai greu gaseste o insula de mare performanta in Romania.

Suporterii adevarati raman alaturi de aceasta echipa minunata, aflata insa probabil in cel mai dificil moment al sau din ultimii 15 ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Sentința nu e definitivă
BRAT
Modifică setările cookies