"Ne mintim ca la Washington" Florian Ceafalau despre decizia socanta din meciul lui Bute cu Badou Jack

"Ne mintim ca la Washington" Florian Ceafalau despre decizia socanta din meciul lui Bute cu Badou Jack

Citeste AICI analiza runda cu runda a meciului disputat in capitala Americii, Washington.

Meciul dintre Lucian Bute si Badou Jack s-a terminat cu un majority draw, un egal ce-i permite suedezului sa isi pastreze titlul de campion mondial si sa lupte pentru unificare cu James DeGale. Bute s-a batut cu amandoi in ultimele 2 meciuri, insa daca ar fi fost sa dam egalitate la vreunul dintre ele, ar fi fost mai degraba in cel cu DeGale.

Lupta cu Jack nu a avut istoric. Meciul a fost in primul rand unul slab, si in al doilea rand unul echilibrat doar in primele 4 runde. Apoi, meciul a apartinut suedezului pana in ultimele 2 runde, cand Bute a fortat, insa a fost prea tarziu. Lucian a fost lent, fara agresivitate, fara dorinta de a castiga. Sigur, isi dorea centura, cum si noi ne-am dorit sa castige, dar in box nu e de ajuns sa iti doresti, trebuie sa mai si incerci. Trebuie sa dai drumul la brate, sa fortezi, sa tragi de tine, sa tragi de soarta, mai ales in ultimele runde cand nu avea decat varianta knockout-ului desi, privind retrospectiv, meciul a fost... egal!

Un egal mincinos intre Bute si Badou Jack, aratat si de cifrele meciului. 305 la 207 a fost raportul loviturilor ce si-au atins tinta, trimise de cei doi, in favoarea suedezului, care a avut un procentaj de doua ori mai bun ca al romanului, 40% - 20%. In box, o astfel de diferenta nu inseamna decat un lucru, victorie unanima la decizie! De altfel, unul dintre arbitri i-a dat 9 din cele 12 runde lui Badou Jack, in timp ce eu i-am dat 8/12. Site-urile de box de afara au vazut meciul la fel, punctand intre 8 si 10 runde pentru suedez.

Pentru Bute urmeaza probabil un nou meci. Nu cred ca se va retrage. A facut un meci bun cu DeGale si un meci slab cu Badou Jack, in care a fost salvat de rezultat. Pentru campionii mondiali, Bute este o alegere la indemana. Are o cota buna si, din pacate pentru noi, nu mai prezinta pericol. Cand boxezi 12 runde pentru titlul mondial cu un Badou Jack mediocru, sa nu zic slab, si nu incerci... macar sa INCERCI sa dai un pumn si sa castigi meciul, iti meriti soarta, o soarta ce a fost blanda cu Lucian in acesta dimineata, pentru ca decizia corecta nu a fost in niciun caz cea de egalitate.

Lucian Bute ramane totusi unul din marii campioni de box ai Romaniei. Din pacate, ramanem cu regretul ca ar fi putut mai mult, daca ar fi incercat. Si DeGale, si Badou Jack au fost de batut.

In concluzie, patru lucruri sunt clare dupa meciul din aceasta dimineata:
1. Bute a pierdut meciul
2. Ramanem cu regretul ca ar fi putut mai mult
3. Si DeGale si Jack erau de batut!
4. Egalul ii mentine cota sus si cred ca il vedem iar in ring

VIDEO PROTVPLUS.RO

Studiu: Tulpina sud-africană de Covid-19 poate anula protecţia vaccinului Pfizer
BRAT
Modifică setările cookies