Dinamo Daniel Stanciu Opinii

Mult Dinamo si voie buna! Mihai Mironica, despre tabloul comic al clubului "FOARTE, FOARTE bine organizat"

Dinamo si-a prezentat argumentele pentru o renastere in viitorul apropiat intr-o atmosfera pigmentata cu momente de umor mai degraba involuntar.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015, 19:16
Data actualizarii: Joi 08 Ianuarie 2015, 08:26

Noul manager general, Daniel Stanciu, pare a fi instalat exclusiv pentru aducerea de jucatori. Dinamo este primul club cu manager pe achizitii si un alt oficial, acela director si nu manager, specializat pe rezilieri. Cand a fost intrebat de jucatorii care pleaca in aceasta perioada de la Dinamo, Stanciu a trimis o pasa pe varf, la Danciulescu, retrogradat pe postul de noul Bobar.

Desi parea imposibil de descoperit un oficial de club de Liga 1 cu exprimare mai bolovanoasa decat fostul director sportiv al lui Dinamo, ei bine Danciulescu a aratat ca se poate obtine un raspuns chiar si mai anevoios exprimat. La fel de dezinvolt ca atunci cand se incumeta sa dribleze un adversar, Danciulescu s-a pus pe fentat simpla intrebare cu fotbalistii care pleaca de la Dinamo. I-a iesit o schema penibila, cu jurnalistii anuntati ca jucatorii lui Dinamo dati afara sunt cei pe care ii anunta presa in aceasta ipostaza. La un moment dat, Danciulescu parea un fel de Iordanescu pe invers. Abulicul selectioner nu reusea sa ingaime pana la capat numele fotbalistilor adusi de el la nationala, directorul sportiv al lui Dinamo nu izbutea sa rosteasca numele fotbalistilor indepartati de la echipa lui.

Urmarind acest tablou comic, mi s-a parut naturala concluzia hiperbombastica a noului manager general Stanciu: “Dinamo este un club FOARTE, FOARTE bine organizat… Am fost surprins de cat de bine organizat este”.

Adevarul este ca deja un club care in Romania isi pastreaza numele si nu trece pe initiale alienabile gen fcsb, csu, csms, acs, asa (astea sunt cele mai tari, ASA, dar nu aceleasi cu originalele ASA) este “FOARTE, FOARTE bine organizat”.

Noua speranta a lui Dinamo, Daniel Stanciu, si-a intrat puternic in paine. La masa cravatelor rosii a lua loc langa manager acest Amundsen al fotbalului romanesc, Marius Niculae, sau Nicolae, cum ii spune parintele lui spiritual de la Dinamo, Cornel Dinu, sau Mister, cum si-a spus chiar el insusi. Daniel Stanciu apare la Dinamo la brat cu prima achizitie, exploratorul plecat din Divizia A si datorita caruia am descoperit echipe magice precum Inverness, trupa preferata a monstrului din Lochness, sau SaormaFarsaspor, echipa cu kebap pe sigla. Sa speram, pentru binele acestui vechi brand din fotbalul romanesc, Dinamo, ca Stanciu va aduce in aceasta iarna si niste fotbalisti dupa ce a adus o mascota.

Patronul salvator Ionut Negoita s-a inscris si el in retorica amuzanta a acestei infatisari cu presa si a anuntat solemn ca proaspat indepartatul Bobar, faimos pentru ca in parcul lui auto se afla si un fost vehicul al EBA-ei, este “un baiat de treaba care MI-A PROMIS CA VA RAMANE DINAMOVIST”. Cam asta e cu dinamovismul acum, e pe promisiune, pe leasing, pe imprumut…

Greu de inteles de ce de la masa protipendadei dinamoviste a lipsit managerul general al peluzei, singurul department care functioneaza la acest club “FOARTE, FOARTE bine organizat” aflat pe locul 8 in clasament dupa jumatate de sezon, “destul de unic” in istoria Dinamoului, cum ar spune nea Imi. Ar fi fost o recunoastere a meritelor celor care, intr-un final de an in care se premiaza cel mai bun jucator, cel mai bun antrenor, cel mai bun manager, cel mai bun debutant si tot asa, au adus o nominalizare si pentru Dinamo: cel mai bun mozaic din tribuna.

Asta e deocamdata Dinamo, o comedie nominalizata la Oscarul pentru decoruri.

Modifică setările cookies