Mihai Mironica, despre ziua care a ingropat CFR-ul: "Champions League dauneaza grav sanatatii!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 04 Februarie 2015, 18:25

	Mihai Mironica, despre ziua care a ingropat CFR-ul: "Champions League dauneaza grav sanatatii!"

In ziua in care a intrat in insolventa, CFR Cluj a ajuns pe ultimul loc in Liga I. Comisia de Disciplina a decis depunctarea echipei cu 24 de puncte. DETALII AICI

Sapunaru spunea ca, pentru Rapid, campionatul va incepe din a doua etapa a returului. Cumva omul ne transmitea ca nu prea spera la ceva de la meciul din prima etapa, cel cu Steaua. Iata insa ca, deja, campionatul a inceput si pentru Rapid. Si astazi noua echipa a lui Sapunaru a parasit, in sfarsit, ultima pozitie din clasament. Ce n-a izbutit Marian Rada, a reusit Comisia de Disciplina care a depunctat-o pe CFR cu 24 de puncte si a trimis-o pe ultimul loc in clasament. Asa Rapid a devenit penultimul vagon la garnitura.

In ziua depunctarii, practic a retrogradarii CFR-ului in Liga 2, Vasile Maftei a povestit la sport.ro pacaleala la care s-a pretat CFR la adresa jucatorilor. Fotbalist cu mari datorii de incasat de la CFR, Maftei a relatat cum jucatorii au avut ingaduinta fata de conducerea clubului clujean si au acceptat, pentru a mia oara, sa mai amane cu doua saptamani problema datoriilor. Pentru ca apoi, socati de tupeul clubului clujean, jucatorii sa descopere ca CFR si-a depus cerere de insolventa. Si astfel sa nu-i mai plateasca pe vechii jucatori si antrenori catre care s-au acumulat datorii de 400.000 de euro. Decat pe parcursul a unor ani si, probabil, intr-un procent mic. Cum spunea Petre Grigoras, el le-a si pus cruce acelor bani pe care ii datoreaza lui CFR-ul.

Sigur ca CFR mai spera la recursul din Romania si, eventual, la judecata TAS. Dar ramane maxi-ironic modul in care Comisia de Disciplina a pedepsit CFR cu depunctarea cu doar cateva minute inainte ca CFR sa obtina in cele din urma intrarea in insolventa, stare care ar fi salvat-o pe CFR de la retrogradarea pe ultima pozitie in clasament. Ramane misterul amanarii atat de mult din partea CFR-ului a deciziei de a inainta in tribunal cererea de insolventa. Acceptarea ei durand intotdeauna foarte mult.

CFR a crescut la cote fara egal in fotbalul romanesc in ultimii 10 ani, dar a si decazut dramatic, datorita/din cauza grandomaniei, pasiunii, inspiratiei, lipsei de scrupule a patronului Arpad Paszkany. Un patron care a crezut ca poate merge la acest nivel stratosferic cu salariile si sumele de transfer mult timp de acum incolo, dovada ca a si refacut la standarde inalte un stadion cum niciun privat din Romania n-a mai facut-o.

CFR s-a prabusit sub ambitiile lipsite de sustinerea evolutiei economice a afacerilor lui Arpad Paszkany. Ce ironie, in sezonul in care televiziunea lansata de Paszkany a preluat drepturile de transmisie ale Ligii 1, echipa reinventata de Paszkany este pe punctul de a fi expulzata din Liga 1. Poate fi si asta o abordare. Decat o jumatate de veac de mediocritate linistita, mai bine un deceniu tumultuos cu victorii pe Olimpico si Old Trafford in Champions League.

CFR Cluj a stabilit recordul de performanta pentru o echipa romaneasca in Champions League. Unirea Urziceni este pe locul doi al acestui clasament. Steaua este cea mai longeviva echipa romaneasca in Liga Campionilor. Otelul a fost si ea acolo. Toate aceste echipe au probleme. Una cu o depunctare gigantica asociata cu insolventa, una cu o moarte subita, una cu pierderea identitatii, una cu o insolventa ce ar putea fi si ea asociata cu o retrogradare din prima liga dupa un sfert de veac. Lacomie, investitii faraonice nesustenabile, sfidare a propriului club, ambitie desarta, furt la drumul mare. Cam asta e blestemul Champions League, competitia banilor care iau mintile, pentru echipele din Romania.

Orban: Declaraţiile lui Voiculescu îmi arată că premierul a luat o decizie corectă
BRAT
Modifică setările cookies