Liga Penala de Fotbal. Mihai Mironica despre cum impune Steaua DICTATURA in fotbalul din Romania

Liga Penala de Fotbal. Mihai Mironica despre cum impune Steaua DICTATURA in fotbalul din Romania

Premierul tuturor pensionarilor, Victor Ponta, spargea la o masa dintr-un club din Dubai cam cat pensia unor mosnegei din vreo 20 de blocuri de prin Balta Alba in timp ce bugetul de stat al unui foarte delicat an 2015 zace inca nefinalizat.

Alaturi, la masa de clubberi tomnateci, i-a stat premierului vechiul camarad de la FC National, presedintele LPF Gino Iorgulescu. Asta in timp ce acestuia din urma ii erau destructurate ba de organele statului, ba de realitatea cruda a economiei capitaliste cluburile de pe locurile doi si trei din Liga 1.

Sigur, principalul finantator al chiolhanului de stangisti sub acoperire a fost un domn venit de sub panoul de baschet si care povestea in urma cu ceva ani cum se tranzactioneaza titlul de campioana in sportul in care principiile sunt aruncate la cos. O adunare curat murdara care amintea de cea la care, tot intr-o carciuma, se rasturna ordinea si premierul instala un presedinte. Pe Gino la LPF.

Campionatul pe care Iorgulescu incearca sa-l propuna romanilor este insa un esec  financiar de amploare. Atat in planul transmisiilor tv cat si ca audienta pe stadioane. Iar lucrurile au o perspectiva sumbra. Liga 1 este in curs de scotienizare, Steaua ramane singurul pol de putere precum Celtic in Scotia, senzatie accentuata si de anchetarea capilor de la Petrolul. Nicio dictatura in sport nu este atractiva pentru public, chiar daca dominatia Stelei inca hraneste orgoliul imensei mase a  suporterilor stelisti, infometati de succes in cei 7 ani fara titlu de campioana.

CFR Cluj a fost un adversar redutabil pentru Steaua. Insa izbanzile CFR-ului in fata Stelei, fara ca CFR s-o bata efectiv pe Steaua in duelurile directe, sunt deja victorii a la Paszkany. Cu Paszkany pe post de Pyrrhus, regele din Antichitate care obtinea victorii In fata atotputernicilor romani, dar care pana la urma a fost sufocat de pierderile suferite in acele victorii.

Petrolul a avut mereu o ascensiune dubioasa cu fostul ospatar Capra in centrul unui proiect care niciodata nu a parut sa aiba un fundament solid in ciuda superbului stadion construit de primarie. Greu de crezut ca Petrolul va ramane o forta capabila sa ameninte suprematia Stelei  cat timp va fi tutelata de investigatul domn Capra. Astra i-a opus Stelei orgoliul unui despot, ramas insa singur in mijlocul uriasei Arene Nationale goale cand a sarbatorit doua finale castigate cu Steaua.

Clasicul pol de putere opus Stelei, Dinamo, s-a refuigiat in ultimii ani in victorii obtinute in fata rivalilor din Ghencea la sectiunea mozaic de peluza. Ar mai fi CSU Craiova, nou nascuta adoptata de multi dintre oltenii pasionati de fotbal, dar care-si vede si ea patronul inclus in pomelnicul ultimului dosar la moda in universul DNA, cel al despagubirilor ilegale.

Steaua cu conducerea incarcerata este dictatoare peste rivalele cu finantatorii (inca) in libertate. Seful Ligii s-a dus intr-un pelerinaj de lux pe la arabi, dar nu se intoarce cu niste rude de la tara ale investitorilor de la Manchester City sau PSG care sa mai dea un pic de culoare in obraji lividului nostru campionat.

Gino se intoarce de mana doar cu Ponta, cel care, la cina cea de taina de dinaintea alegerilor de la LPF, le promitea sefilor de cluburi marea cu sarea. Cum s-a vazut pana la urma, era vorba de marea vanatoare DNA/DIICOT si de sarea pe rana urmaritilor penal.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Merkel a cedat în fața nemulțumirii populației. Germania ridică treptat măsurile anti-Covid
BRAT

Modifică setările cookies